Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A soproni színház nehéz helyzetben is sikeres

A Soproni Petőfi Színházban a közönség a kikapcsolódást kereste, amit az elmúlt évben a vidám, könnyed darabokban talált meg. - Ön milyen gyakran jár színházba? Szavazzon!


- Amikor politikailag, gazdaságilag az egész országban nehéz a helyzet, annál nagyobb szükség van a kultúrára, a színházra. Elvonja az emberek figyelmét a hétköznapi gondokról - vélekedett Darvasi Ilona, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, akitől portálunk megtudta: sikeres volt számukra a 2010-es év. Talán a fent említett problémák miatt a közönséget leginkább a könnyedebb darabok, vígjátékok, musicalek érdekelték.

- Jellemző, hogy az emberek az utolsó pillanatban vásárolnak jegyet egy előadásra, amikor már biztosan tudják, alkalmas nekik az időpont. Eddig minden évben növekedett pár százalékkal a fizető nézők száma, ugyanakkor nem hiszek benne, hogy ez a tendencia a 2011-es évben is tartható lenne: továbbra sem kedvező a gazdasági helyzet, másra kell a pénz. A kormány pedig csaknem a felére csökkentette a színházak állami támogatását - folytatta a direktor.

A vidámabb darabok érdekelték leginkább a közönséget 2010-ben a Soproni Petőfi Színházban.
A vidámabb darabok érdekelték leginkább a közönséget 2010-ben a Soproni Petőfi Színházban.

A Soproni Petőfi Színház a fiatalokat is a nézők soraiban tudhatja, sőt, amint arról már beszámoltunk, részt vesznek az Ádámok és Évák ünnepe kezdeményezésben. Felhívásukra kilenc osztály jelentkezett, áprilisban ők viszik színre Az ember tragédiáját.

- Jelenleg a díszletállító próbáknál tartanak a középiskolások, s teljes erővel készítik a jelmezeket. Lelkesedésük eddig is látható volt, azonban most kezdik majd igazán élvezni a feladatot - tudatta Darvasi Ilona.

Olvasóink írták

 • 4. vlajos43@gmail.com 2011. január 30. 17:56
  „Vissza kellene hívni pártsemleges Szilágyi Tibort aki mellesleg MSZMP KB tag volt, ő majd rendbe tenné a színházat. Egyszer már bizonyított.”
 • 3. buszsofőr 2011. január 30. 17:08
  „Én a tv-ben látott színházi előadásokon mindig elborzadok, a rádió színházon meg mégjobban, így sose mentem színházba. A tesóm mondta, hogy jó színdarabok mennek a Petőfi Színházban, ő szeret oda járni”
 • 2. ÁrtatlanBárányka 2011. január 30. 01:48
  „A nehéz helyzet az, hogy nem lehet a színház előtt mászkálni?”
 • 1. Gould1985 2011. január 29. 08:45
  „Érdemes javítani a Direktor Asszony nevét Darvasi Ilonára. Egyszer elhibázni véletlen, többször figyelmetlenség.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pongrácz: Az MSZP-ből a sárga irigység beszél

Nagy érdeklődés mellett indult útjára az Új Széchenyi terv, melyet széles körű társadalmi egyeztetés… Tovább olvasom