Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A Soproni Nyár jövője kérdéses

Sopron - A vártnál gyengébb érdeklődés miatt egyelőre kérdéses, hogy jövőre is megrendezik-e a Soproni Nyár elnevezésű rendezvénysorozatot. Sopron – ami a nézőszámokat illeti – a vidéki városok között negatív rekorder.
A várthoz képest mérsékeltebb érdeklődés kísérte a kilenc állomásból álló Soproni Nyár rendezvénysorozatát, melyről a Kisalföld is beszámolt. – Az idei nyári szezonra olyan programsorozattal készültünk, amely tekintettel volt a Lövér kemping környékén lakókra – mondta el Lobenwein Norbert projektvezető. – Ez elsősorban azt jelenti, hogy a „zajosabb műfajú" programok háttérbe szorultak. Sok esetben nemcsak a
fiatalokat, de a családokat is megcéloztuk programjainkkal. A kilenc hétvégi állomás során a legsikeresebb hazai előadók mellett nemzetközi sztárokat is vendégül láttunk. Annak ellenére, hogy a Soproni Nyarat igazán intenzívnek mondható reklámkampány kísérte, a programok látogatottsága több esetben meglepően gyengének mutatkozott. Az említett koncertek az ország számos pontján telt házzal zajlottak, a zenekarok elmondása szerint, ugyanakkor Sopron a negatív rekorder. Itt minimális érdeklődés kísérte a fellépéseket, ezért

a Soproni Nyár pénzügyi mérlege sajnos igen erős veszteséget mutat.
Lobenwein Norbert azt is elmondta, a Neoton Família és az Irigy Hónaljmirigy koncertjére voltak a legtöbben kíváncsiak, de a két utolsó program, a Boney M és a Boban Markovic Orkestar is nagy sikert aratott. – A Boney M-koncerttől jóval többet vártunk – tette hozzá a szervező. – Közel ezerötszázan jöttek el, a nullapont eléréséhez még majdnem ezer látogató kellett volna.

A mérsékelt érdeklődés miatt egyelőre kérdéses, hogy lesz-e jövőre Soproni Nyár. – Hittünk abban, hogy ezen a páratlan helyszínen érdemes tartalmas és izgalmas programokat szerveznünk a VOLT Fesztiválon túli időszakban is – folytatta Lobenwein Norbert. – A visszajelzések alapján a soproniaknak és a hozzánk érkező vendégeknek hiányoznának ezek a programok, de már tisztán látható, hogy a belépőjegyekből nem vagyunk képesek finanszírozni ezeket. Ha 2008-ra találunk megfelelő szintű szponzorokat és partnereket, akkor folytatódhat a Soproni Nyár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök az iskoláknál

Sopron - Rendőrök és polgárőrök irányítják a forgalmat a legveszélyeztetettebb általános iskolák… Tovább olvasom