Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

A soproni Jobbik az Aréna felújításról és a tulajdonviszonyról

A soproni Jobbik szerint csak és kizárólag korrekt egyezség megkötése esetén illő többségi üzletrészt szereznie a városnak a sportvállalatban.

Közösségi, szakmai és várospolitikai okok miatt is felháborítónak tartjuk, hogy a tulajdonostársak konszenzusos együttműködésének hiánya miatt nem kerülhet sor az MKB Aréna keleti oldali lelátójának a megépítésére, egy új, a létesítményen belüli edzőpálya kialakítására, és nem valósulhat meg a katasztrófa védelmi szempontból kötelező biztonsággal összefüggő beruházás - áll Gőbl Gábor önkormányzati képviselő sajtóközleményében.

Úgy véljük, hogy a város sportja pártokon és pártérdekeken felül álló közösségi érdek kell, hogy legyen. A női kosárlabda klubot üzemeltető kft. 2005 óta közmegbecsülésnek örvendő módon üzemelteti városunk legnagyobb zárt terű sport- és kulturális eseményeknek helyt adó létesítményét.

Mint ismeretes, a többszörös magyar bajnok női kosárlabda csapatot, utánpótlás egyesületet és a csarnokot is üzemeltető Raaberport Kft. elnyerte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által sportági fejlesztésre - kosárlabda akadémia létrehozására és létesítmény felújításra - kiírt 550 millió forintos vissza nem térítendő forrást jelentő pályázatát.

A városvezetés korábban rögzítette, hogy az MKOSZ által kiírt pályázaton a Raabersport Kft. 30 százalékos önrész vállalása mellett vegyen részt, egyben vállalta azt, hogy a költségekből az önkormányzat is részt vállal, tekintve, hogy a kft-ben 43 százalékos kisebbségi tulajdonrésszel bír.
A városvezetés a későbbiekben az önrész rendelkezésre bocsátásának feltételül szabta, hogy a gazdasági társaságban többségi tulajdonosi befolyást szerezzen.

Nem értjük, hogy Sopron városának két évtizede jó hírnevet, a szurkolóknak sok örömet szerző, bajnoki címeket, kupa és nemzetközi sikereket szállító, sok száz soproni gyermeket és fiatalt versenyeztető rendezett gazdálkodású, a csarnokot korábban már európai létesítmény szintre felújító sportvállalatban miért akar többségi tulajdonossá válni a fideszes városvezetés?

Véleményünk szerint csak és kizárólag korrekt egyezség megkötése esetén illő többségi üzletrészt szereznie a városnak a sportvállalatban, még akkor is, ha szándékának közgyűlési felhatalmazással igyekszik is érvényt szerezni.

Elítéljük azt, hogy a Kft tulajdonosainak egymás közti vitája azt eredményezi, hogy az MKB Aréna kötelező katasztrófa védelmi felújításának és új csarnokrész megépülésével együtt járó több százmilliós beruházás megvalósulása elmarad. A sportszerető soproni polgárok mellett a Jobbik Magyarországért Mozgalom soproni szervezete felkéri az ügyben érintett feleket, hogy gondolják újra álláspontjukat és tegyenek meg mindent a beruházás sikeres lebonyolítása érdekében - olvasható a soproni Jobbik közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc parfümöt lopott Sopronban - biztonsági felvétel

Az egyik soproni drogéria polcáról ismeretlenek kilenc parfümöt loptak el. A rendőrség nyomoz. Tovább olvasom