Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

A soproni fúvószenekaré a Heineken kétmillió forintja

A soproni fúvószenekar kapta a Heineken Hungária kétmillió forintos felajánlását. A pénz odaítéléséről a városlakók döntöttek.

Helyi kezdeményezések valósulhatnak meg abból a támogatásból, amelyet a Heineken Hungária Zrt. ajánlott fel a Heineken Hungária Sopronért jótékonysági program keretében.

Az immár harmadik alkalommal megrendezett akció keretében a városlakók dönthettek arról, hogy milyen projekt valósuljon meg a felajánlásból.

Sopronban a Sopron Város Fúvószenekara Alapítvány kétmillió forintnak örülhet, míg Martfűn egymillió forint értékben kezdődhet meg jövőre a Bányagödör fásítása.

A zenekar a támogatásból új hangszereket, felszereléseket és egyenruhát vásárol majd. Fotó: Magasi
A zenekar a támogatásból új hangszereket, felszereléseket és egyenruhát vásárol majd. Fotó: Magasi


A Heineken Hungária Zrt. 2008-ban indította útjára jótékonysági programját, amellyel a sörgyárainak otthont adó városokat kívánja támogatni.

A kezdeményezés egyre nagyobb körben vált ismertté, a városlakók egyre inkább magukénak érzik. Ebben az évben is a program fővédnökei tettek javaslatot arra, hogy milyen kezdeményezések induljanak a Heineken Hungária Zrt. által felajánlott támogatásért.

Sopronban Fodor Tamás polgármester jelölhette ki azt a három alapítványt, melyek részt vehettek a szavazáson.

Mindazok, akik részt kívántak venni a döntéshozatalban, november 19. és december 15. között adhatták le támogató voksaikat a program hivatalos weboldalain.

Sopronban a tavalyi évhez hasonlóan szoros verseny alakult ki, többször változott a szavazás állása, míg végül a Sopron Város Fúvószenekara Alapítvány tudhatja magáénak a legtöbb voksot.

Az alapítvány a kitűzött célnak megfelelően az elnyert kétmillió forintot a zenekar számára új hangszerek, felszerelések és egyenruha vásárlására fogja fordítani.

- Felelős nagyvállalatként fontosnak érezzük, hogy a jövőbe mutató civil kezdeményezések mellé álljunk, különösen, ha azok szűkebb környezetünkhöz köthetők – mondta el Diós László, a Heineken Hungária Zrt. emberi erőforrás igazgatója az ünnepélyes díjátadó ünnepségen. – Terveink között szerepel, hogy a programot jövőre átalakítjuk, de mindenképpen tovább folytatjuk valamilyen formában, ezen túl pedig ezúttal is nyomon követjük, hogyan valósulnak meg a programban győztes projektek.

Olvasóink írták

 • 5. Filtec 2010. december 22. 08:33
  „OK. Volt akik tudtak arról, hogy be lehet menni az önkormányzat épületébe melegedni.
  Ezt minden résztvevőnek elmondták?”
 • 4. Filtec 2010. december 20. 20:21
  „ 
  Gratulálok nekik. Megérdemlik. Nagyon szeretjük őket.
   
   
  Tegnap (vasárnap) kimentünk a Fő térre.
  Úgy volt, hogy 17:30-kor hallhatjuk őket.
  Sajnos elmaradt.
   
   
  Viszont sajnáltuk azt a sok óvodás, iskolás gyereket, akik ott abban a piszok hidegben énekeltek, zenéltek, (már egy hete minden nap). De egy normális melegedő sátor sem volt úgy, mint pl.: tavaly.
   
  Egy rohadt meleg teával nem kínálta meg őket a ProKultúra Sopron Nonprofit Kft., de elvárta, hogy parancsra - gondolom körlevélre- kivonuljanak minden évben.

  A hangszereket be/össze kell hangolni, elgémberedett ujjakkal hogy lehet zenélni?
  Embertelen helyzet. Nem csodálkoznék, ha jövőre beintenének.
   
  Gratula ProKultúra Sopron Nonprofit Kft.!  ”
 • 3. bleee 2010. december 20. 18:27
  „Meg lehet fújni!”
 • 2. nemethdr 2010. december 20. 16:58
  „Biztos, hogy jó célra került!
  Az megállapítható viszont, hogy a 3 kijelölt (egy kulturális és két szociális) alapítványra lehetőségként szavazók kisebbsége volt csak szociális érzékenységtől indított döntésében.”
 • 1. rozinéni 2010. december 20. 16:29
  „gratulálok:))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágel - Hibás szocialista döntések sorozata

Több olyan beruházás is van, amely a 2002-2006-os szocialista ciklus hibás döntése miatt nyomja… Tovább olvasom