Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

A soproni divatdiktátor

Süle Katalin újrahasznosított ruháival tűnik ki a divattervezők sorából. A tervező tanácsokat is ad az érdeklődő hölgyeknek, sőt, az otthoni gardróbunk átvizsgálására is vállalkozik.

– Nem új kelmékből alkotok, hanem régi ruhákat alakítok át. Egy régi felsőt egy szoknya részeként álmodok újra, esetleg egy kiváló anyagú ruhából sortot készítek. Van, hogy csak összegyűrök egy szekrény aljából előkerülő anyagot, ettől lesz kicsit más, mint korábban. Így valóban egyedi darabok születnek, az újrahasznosított anyagok alkalmazásával pedig környezettudatos magatartást tanúsítok – fogalmazott.

A divattervező szerint a hazai nők rengeteget költenek az öltözködésre, de nem eléggé merészek.

– A ruhatárunk a kor előrehaladtával egyre nő, rengeteg darabot évekig nem is hordunk. Elkezdtem ezeket átalakítani és egyre több sikert értem el a ruháimmal. Nemrégiben vállalkozást alapítottam, s ma varrok magamnak s másoknak is. Kérésre átvizsgálom az otthoni gardróbokat, tanácsot adok az öltözködéshez, a kedvenc darabok átalakításához – mondta Katalin.

A soproni divattervező újrahasznosított ruhákat vonultat fel a bemutatóin. Fotó: M. D.
A soproni divattervező újrahasznosított ruhákat vonultat fel a bemutatóin. Fotó: M. D.

A tanácsadó hölgy művészettörténészként végzett, kishitűségből nem jelentkezett az iparművészeti főiskolára. Néhány évet Dániában is eltöltött, ami tovább formálta kreativitását. Dolgozott az ismert divattervező, Zoób Kati mellett, ott lett biztos abban, hogy neki is a divat világában kell próbálkoznia. A ruhák mindig is vonzották, édesanyja nagyon elegánsan öltözködött.

– Sokat vitáztunk, én ugyanis mindig az átlagnál extrémebb dolgokat viseltem, a színeket is bátran társítottam egymással. A mamám lassan elfogadta ezt. Külkereskedelmi cégnél dolgozott, szép kelméket hozott haza, amikből aztán megvarrattuk a megálmodott darabokat. Most végre sikerült a gyerekkori álmomat valóra váltani. Szalonom ugyan nincs, otthon dolgozom, de az első bemutatóimat már megtartottam.


Első bemutatóimat már megtartottam. Budapesten, Bécsben és Sopronban is pozitívak voltak a visszajelzések - mondta Süle Katalin.

Budapesten, Bécsben és Sopronban is pozitívak voltak a visszajelzések.
Katalin azt javasolja a hölgyeknek, ne féljenek időt áldozni magukra. A stílustanácsadás egy olcsóbb nadrág árával egyenlő, s a ruhák átalakítása is megoldható pár ezer forintból. Nem szabad elkerülni a turkálókat, hiszen ott is egyedi és vadonatúj darabokra bukkanhatunk.

Állítja, a magyar nők nagyon szépek, de sokszor alárendelik magukat a férfiaknak, pedig mindenki csak addig igazán izgalmas, amíg megőrzi az egyéniségét. Az édesanyáknak pedig példát kell mutatniuk, mert a gyermekeik mindenben, az öltözködésben és a merészségben is a szüleiket másolják. Katalin lányai is tanultak édesanyjuktól, egyikük az öltözködést szociológiai és filozófiai szempontból kutatja, másikuk egészséggel, életmóddal kapcsolatos szakmát tanul.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenmillió forintból teszik komfortosabbá az otthont

Komoly fejlesztéssel, nagyszabású rekonstrukció megvalósításával ünnepli közelgő hatvanesztendős… Tovább olvasom