Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

A soproni betegszállító kilométerekkel trükközött

A gyanú szerint a soproni vállalkozás valótlan tartalmú adatok közlésével megközelítőleg tízmillió forint jogosulatlan támogatáshoz jutott.
Befejezték a nyomozást a NAV győri pénzügyi nyomozói annak a soproni betegszállító vállalkozásnak az ügyében, amely tízmillió forint támogatást igényelt jogosulatlanul az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól. A cégvezető jelentős értékű adócsalásért akár öt év börtönbüntetésre is számíthat.

Az OEP részéről merült fel a gyanú, hogy a betegszállító cég az általa használt gépjármű futásteljesítményének manipulálásával és hamis adatok közlésével rendszeresen jogosulatlanul jutott támogatáshoz. A feljelentés alapján a NAV pénzügyi nyomozói folytatták a nyomozást.
A pénzügyi nyomozók egy autókereskedésben találtak rá a betegszállítási tevékenységhez használt gépjárműre, amelyet éppen eladásra kínáltak. A kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy a gépjármű elektronikájába külső beavatkozás történt, azt a valós futásteljesítményhez képest többszázezer kilométerrel előrébb állították.

A gyanú szerint a soproni vállalkozás a módszerével és a valótlan tartalmú adatok közlésével szándékosan megtévesztette az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt, és megközelítőleg tízmillió forint jogosulatlan támogatáshoz jutott.

A pénzügyi nyomozók a vállalkozás tulajdonában álló ingatlanvagyon zárolásával az okozott kár teljes összegét biztosítani tudták.

A pénzügyi nyomozók a betegszállítási szolgáltatást nyújtó társaság vezetőjét adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az ügy iratait pedig vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészség részére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntöttek: reggel és este nem mehetnek át a határon az autók Ágfalvánál

A reggeli és a kora esti időszakban nem mehetnek át a gépjárművek Ágfalva és Somfalva (Schattendorf)… Tovább olvasom