Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

A Soproni adománya a soproni mentőknek

Sopron - Mintegy hárommillió forint értékben korszerű lélegeztetőgépet adott át a „Soproni" a soproni mentőállomásnak. Az állampolgári adók egy százalékából a téli felkészülés is megtörtént.
A Heineken Hungária Sörgyárak Nyrt. „Soproni" sörmárkája pályázatot írt ki civil szervezetek, intézmények támogatására. Ennek keretében az Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítvány mintegy hárommillió forint támogatásban részesült, melyből lélegeztetőgépet vásároltak a soproni mentőállomás részére.

– Korszerű, magas színvonalú készüléket vettünk át, mely többek között újraélesztés során is használható – mondta el Lükő Péter mentőtiszt, az alapítvány kuratóriumi tagja. – Azért döntöttünk a készülék megvásárlása mellett, mert az állomás tavaly kapott egy tizenegy éves, használt készüléket, ami megérett a cserére. A Soproni által felajánlott hárommillió forintot meghaladó összegen felül az állampolgári adók egy százalékából is részesültünk, így vált lehetővé az eszközbeszerzés.

A soproni mentőállomás automata defibrillátorok, infúziós pumpák, betegrögzítő eszközök beszerzését is tervezi, ezek megvásárlása részben megvalósult, szintén az alapítványnak köszönhetően. – Az utóbbi időben a járműveinket felszerelhettük központi zárral, illetve megtörtént a téli gumik felszerelése is, bízunk a soproniak további támogatásában – tette hozzá Lükő Péter.

Olvasóink írták

  • 1. Zsoké 2007. december 01. 07:55
    „Köszönet mindenkinek a szavazatokért ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az idei utolsó (aszú)szüret

Sopron - A Soproni Történelmi Borvidék utolsó szürete volt kedden a Sand-dűlőben. Töltl József… Tovább olvasom