Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

A Sopron Bank tovább terjeszkedik

A Sopron Bank még ebben az évben önálló képviseletet nyit Zalaegerszegen és Budapesten.
A Bank Burgenland 90 százalék feletti mértékben Burgenland tartomány tulajdona és az európai uniós jogszabályok értelmében az államnak meg kell szabadulnia a tulajdonosi kötöttségektől, világította meg az anyabank eladási kényszerének hátterét a vezérigazgató. Mint azt korábban megírtuk, a közelmúltban állt el vásárlási szándékától Mirko Kovats gyáriparos, ezért őszre újabb pályázati kiírást harangozott be a tartományi vezetés. A Sopron Bank Rt. információi szerint továbbra is komoly szakmai befektetői érdeklődés nyilvánul meg a Bank Burgenland iránt.

A Sopron Bank Rt. fejlődését az anyabank az utóbbi hónapokban tulajdonosi határozatokkal és milliárdos nagyságrendű tőkeemeléssel olyan mértékben biztosította, hogy még ez évben Zalaegerszegen teljesen önálló fiókkal, Budapesten pedig képviselettel fog megjelenni, amely képviselet várhatóan a jövő év elején szintén teljes jogkörű fiókká bővül. Éppen az anyabank által adott felhatalmazás alapján a Nyugat-Magyarországi Egyetem készített tanulmányt a gazdasági térségről, mely jó alapot nyújt arra, hogy a nyugat-pannon régióban a Sopron Bank Rt. további 8–10 fiókkal jelenjen meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázhatnak épületfelújításra?

A panelprogram mintájára a hagyományos technológiával épült soproni lakóházak energiatakarékos felújítását támogatná az önkormányzat. A mai közgyűlés dönt a pályázatról, mely négyszáznál több Ibolya úti, Baross úti, Kazinczy és Kőfaragó téri lakást érint. Tovább olvasom