Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A sofőr figyelmetlensége okozta a lövői balesetet

Lövő - A sofőr figyelmetlensége okozta szeptemberben a lövői vasúti átjáróban történt, négy halálos áldozattal járó balesetet. Az eset idején működött a fénysorompó, valamint a mozdonyvezető sem hibázott.
A közelmúlt legsúlyosabb közúti tragédiája történt a lövői vasúti átjáróban tavaly szeptemberben. A szerencsétlenségben négyen életüket veszítették, az ötödik utast, egy tizenkét éves kislányt a tűzoltók a csodával határos módon élve emeltek ki a járműből. Az autó vezetője, a piros jelzés ellenére, a kereszteződésben személyvonat elé hajtott. A Szombathelyről Sopron felé tartó szerelvény mintegy háromszáz méteren tolta maga előtt az autót. A szlovákiai Galánta településen lévő Samsung-gyár felsővezetői kikapcsolódni jöttek Magyarországra. Erre azonban már nem kerülhetett sor...

A megyei rendőr-főkapitányság vasúti és közlekedési szakértők bevonásával több ember halálával végződő közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást.

– Az elkövető halála miatt a nyomozást az év elején megszüntettük – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Csárics Krisztina rendőr százados, az ügy előadója.

– A vizsgálatok során bizonyítást nyert, hogy a baleset idején működött és pirosat jelzett a fénysorompó, valamint a mozdony vezetője is a szabályoknak megfelelően közelítette meg az átjárót.

Az egészségügyi szakértő megállapította, a személygépkocsi vezetője nem lett rosszul, jó egészségi állapotban volt.

Csárics Krisztina hozzátette, a határozatot már lefordíttatták dél-koreai nyelvre. Az iratokat a konzulátuson keresztül juttatják el az ázsiai országban élő hozzátartozókhoz. A határozat a kézhezvételtől számított nyolc nap elteltével emelkedik jogerőre.

Olvasóink írták

 • 4. Fedayn 2009. január 10. 10:49
  „Szerencsére nem a mozdonyvezetőt hozták ki hibásnak,mert sajnos kitelik a magyar rendőrségtől!”
 • 3. setretmc 2009. január 09. 15:05
  „Hát azért sajnálom öket mert meghalni senki sem akar így, az jó hogy legalább aminek és akinek müködnie kellet az működött! ...az egy sír a másik nevet...”
 • 2. zotya975 2009. január 09. 08:39
  „Én nem értem, olyan nagy dolog figyelni azt a jelzőberendezést? Ha piros van megállok, he fehér átmegyek. Egyébként az érem másik oldala, hogy a Kresz szerint a fehér jelzés nem azt jelenti, hogy nem jön a vonat, hanem, hogy műlödik a berendezés, attól függetlenül körül kell nézni. DE!! Nagyon sok helyen már csak akkor látom be a vasúti pályát, amikor már szinta a sineken állok. Útban vannak bokrok, fák, stb. nem beszélve a kedves autós társaimról, akik az ember nyakára jönnek, ha lassítok, és ha megállnák pölö egy közeledő szerelvény miatt, ők tolnának be alája, mert ha két méterrel mögöttem van nem áll meg az tuti!”
 • 1. MTT 2009. január 09. 06:25
  „A vezető is megfizette a baleset árát. Az életébe került a tévedése. Meg a többi ártatlan utasnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öröklésünk bőröndjei

Sopron - Képzeletbeli utazásra hívom Önöket. Egy egész életre szóló utazásra. Persze erre az útra… Tovább olvasom