Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

A sítáborszervezők bizakodnak

Egyelőre hónak nyoma sincs, jóllehet már január közepe van. A februári sítáborokig még van esély, hogy leessen némi sportolásra alkalmas hó.
Nemcsak sportolásra alkalmas, de gyakorlatilag szinte semmilyen hó nem hullott ezen a télen a határhoz közeli síterepeken, így egyelőre „pihennek" a sílécek és a snowboardok.

A kilátások sem ígéretesek, a meteorológusok szerint az elkövetkező tíz napban nem változik gyökeresen az időjárás: ha hullik is csapadék, az valószínűleg nem szilárd halmazállapotú lesz. A sítáborok szervezői egyelőre bizakodóak, sokan – ha valódi hó nem esne – műhavas pályára viszik a diákokat.

– Február első hetében tartjuk meg a szokásos táborunkat, több pályával is kötöttünk megállapodást – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Rákóczi József sportfelügyelő. – Az iskolák eddigi visszajelzései alapján szinte mindenki a februári időpont iránt érdeklődik. Több ausztriai sípálya – például a semmeringi és a St. coronai – fenntartójával is kötöttünk megállapodást, ezeket műhavazzák, ha a lehullott csapadék minősége és mennyisége nem lenne megfelelő.

A Berzsenyi-líceum január 29. és február 2. között szervezett „kijárásos" sítábort a stuhlecki pályákra. A szervezők kivárnak, és nap mint nap az interneten figyelik, hogy miként alakul a hóhelyzet. Mint Horváthné Hartmann Rita tanár elmondta, nem tervezik, hogy távolabbi, hóbiztosabb pályát válasszanak. A sthuhlecki pályát szintén hóágyúzzák, így minden esély megvan, hogy élvezhető minőségű hó várja a síelőket. Az iskolából eddig 45 diák jelezte részvételi szándékát.

A Fenyő Téri Általános Iskola tanulói Unterbergre és Trattenbachra indulnak február 5-től. Nekik eddig a tábort még nem kellett befizetni, csak a jelentkezéseket fogadták. Mint megtudtuk, előfordult már, hogy az intézmény sítábora hó hiányában elmaradt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliókkal növekednek a költségek

A Soproni Múzeum néprajzi gyűjteménye immár több mint három éve életveszély miatt nem látogatható. A megyei fenntartású Deák téri épület – az 1890-ben épült, s 1913 óta múzeumként működő Lenck-villa – rekonstrukciója tavaly ősszel elkezdődött. A munkálatok első ütemében mindenekelőtt a födém tönkrement részeinek cseréjét hajtották-hajtják végre a szakemberek. Tovább olvasom