Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

A Rotary a tűzoltók életének védelméért adományozott

Sopron - A Rotary Club mintegy 30 ezer dollár (ötmillió forint) értékben huszonnégy életvédelmi légzőberendezést ellenőrző eszközt adományozott pénteken a soproni tűzoltóságnak. A gyűjtést a tengerentúlon élő Michael Louis Rahill kezdeményezte.
Az országban két helyen – Budapesten, valamint a százhalombattai olajfinomítóban – található olyan életvédelmi légzőberendezés, amellyel pénteken gazdagodott a soproni tűzoltóság. Az adományhoz szükséges összeget a Rotary Club teremtette elő. A gyűjtést az Egyesült Államokban élő, de soproni gyökerekkel rendelkező Michael Louis Rahill kezdeményezte, aki egyébként tűzoltó. A felajánlásoknak köszönhetően mintegy 30 ezer dollár gyűlt össze. Az ajándékot a kezdeményező édesanyja, Margit Rahill adta át a tűzoltóknak.

– Mindnyájan emlékszünk a Műegyetemen történ tűzoltó-tragédiára, amelynek során a szolgálatban lévő állomány három tagja sajnos életét vesztette. Megdöbbentett bennünket az eset és mindenképpen szerettünk volna valamit tenni az ilyen és ehhez hasonló balesetek csökkentésére – fogalmazott Margit Rahill.

Adorján Attila, a berendezést gyártó cég érékesítési vezetője mutatta be tegnap az életvédelmi légzőberendezéseket ellenőrző készülékeket. Fotó: P. H. L.
Adorján Attila, a berendezést gyártó cég érékesítési vezetője mutatta be pénteken az életvédelmi légzőberendezéseket ellenőrző készülékeket. Fotó: P. H. L.

Adorján Attila, a berendezést gyártó cég érékesítési vezetője a Kisalföldnek elmondta, a felajánlásnak köszönhetően huszonnégy darab, azaz egy szolgálati csoportnak elegendő légzőkészüléket ellenőrző berendezéssel gyarapodott a tűzoltóság. A műszerek figyelik a tűzoltón lévő oxigénpalack töltöttségét, valamint azt is, hogy a viselője merre jár. Veszély esetén azonnal jeleznek. Mindezt a tűzoltó, valamint a helyszínen lévő oltásvezető is látja, így jelentősen megnő a biztonság.

Csuka Zsolt alezredes, a tűzoltóság parancsnoka köszönetképpen a soproni tűzoltósággal kapcsolatos emléktárgyakat adott át Margit Rahillnak és fiának, aki most nem tudott részt venni az ünnepségen.

Olvasóink írták

  • 2. FireBellum 2009. augusztus 10. 01:01
    „A műszerek figyelik a tűzoltón lévő oxigénpalack töltöttségét, valamint azt is, hogy a viselője merre jár. OXIGÉNPALACK???? Tűzben???????????????”
  • 1. hegykoi-tamas 2008. szeptember 27. 20:29
    „áljon meg a világ és erre gyűjteni kell?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simon: Csökkentsék a távhő áfáját!

Sopron - Nem lesz gázáremelés címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken Simon István… Tovább olvasom