Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

A rendszerváltás pillanatai

Sopron - A rendszerváltás pillanatai címmel készül album arról, hogy az egyes emberek hogyan élték át, hogyan élték meg a hazai rendszerváltást. A szerzők a soproniak élményeit, fényképeit is várják a kiadványba.
– A kiadvány célja, hogy képet adjon erről a soproniak számára különösen izgalmas korszakról – mondta bevezetésképpen Lobenwein Norbert, a kötet szerkesztője. – Az album, amelynek gerincét Lobenwein Tamás a rendszerváltás éveit bemutató fényképfelvételei alkotják, nyáron jelenik meg. A kiadványban a fotókollekció mellett számos hazai közéleti személyiség (politikus, művész, újságíró) mondja el a rendszerváltáshoz kapcsolódó személyes emlékeit, élményeit.

A szerzők szeretnék, ha a soproniak közül többen is elmesélnék azokat a történeteket, amelyeket 1989–90 táján a nyugati határszélen éltek át. Az írásokat és esetleg fényképeket e-mailben a lobenwein.norbert@volt.hu címre, vagy levélben a 1399 Budapest, Pf. 694/245 címre várják május 5-ig. A történetek lehetnek egészen személyesek is, a szerkesztők számára az a legfontosabb, hogy minél jobban bemutassa, az egyes emberek hogyan élték át, élték meg a rendszerváltást.

Keresnek olyanokat is, akiknek tárgyi emlékeik vannak a keletnémetek soproni zarándoklatáról. Például akkoriban Trabantot vagy Wartburgot vásároltak a hátrahagyott járművek közül, vagy más tárgyakkal – például DDR-tábla – rendelkeznek. Ezeket egy Budapesten szerveződő kiállításra szeretnék kölcsönvenni az erre vállalkozóktól.

Olvasóink írták

 • 4. Je.Ta. 2009. április 15. 10:36
  „Na,akkor csinaljatok rendszervaltast es akassszatok!
  Bocsanat T.Szerkesztöseg,de ezekhez a hozzaszolasokhoz
  maskent nem lehet reagalni!”
 • 3. látó 2009. április 14. 13:58
  „Ez az ország legfeljebb akkor ébred fel, ha már meghúzták a lélekharangját..de akkor meg már minek!”
 • 2. hunnia81 2009. április 13. 18:35
  „A kiadvány címe legyen módszerváltás.Mert rendszert nem váltottunk!Volt egy KISZes miniszterelnök egy cigány most meg egy gyilkos!Kedves Magyarország fel kellene ébredni!!!!!”
 • 1. FREDDY/S 2009. április 12. 09:14
  „Először meg kell várni a valódi rendszerváltást, mert jelenleg csak a gazdasági válság tapasztalható, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint félezer elsős kezd szeptemberben

Sopron - Lezárult az általános iskolai beiratkozás, Sopronban 527 gyermek kezdi meg alapfokú… Tovább olvasom