Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

A rendőrség nyert: az ítélőtábla elutasította a soproni férfi keresetét

Elutasította a Győri Ítélőtábla a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által képviselt soproni férfi, Göbl György keresetét, aki a soproni rendőrséggel állt perben, sérelmezvén a hatóság bánásmódját.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány által „soproni ellenállónak" titulált Göbl György azért tett panaszt a rendőrség ellen, mert állítása szerint jogtalanul bekísérték, emberi méltóságában megsértették és udvariatlanul bántak vele 2006 novemberében, amikor ő a kórház előtt demonstrált.

Mint többször hangoztatta: Jókai Anna írónő rendezvényére osztotta szórólapjait, mellette volt másfél és két és fél éves kislánya is, vállán a nemzetiszínű lobogó, előtte pedig becsületkassza és egy tábla: „Gyurcsány mondjon le". Tudomásunk szerint a rendőrséget a kórház hívta ki, s a járőrök figyelmeztették, a demonstráció eszközeit pedig elkobozták. Főként ettől a ponttól kezdve tér el a két állítás: Göbl György szerint őt a járőrök felszólították, hogy tartson velük a kapitányságra és ő – lévén, hogy kiskorú lányai előtt nem akarta, hogy előállítsák – két rendőrautó között be is tért velük. A hatóság jogi képviselője szerint viszont a felperes önként ment saját autójával, mivel követelte, hogy egy magasabb rangú tiszt tájékoztassa őt a helyzetről, s ezt egy őrnagy meg is tette.

Az ítélőtábla szerint Göbl állítását semmi nem támasztja alá, ám az már korábban kiderült: a rendőrség tévedett, amikor a gyülekezési jogra hivatkozva 50 ezer forintra bírságolta őt. A Soproni Városi Bíróság ugyanis lényegében azt mondta ki, hogy egy személy nem képes „gyülekezni", s a bírságot el is törölték. A soproni férfi azonban panaszt tett személyhez fűződő jogainak és emberi méltóságának megsértése miatt, s a perben a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás képviselte. A Győri Ítélőtábla tegnap jogerősen is elutasította az 500 ezer forintos kártérítés iránti keresetet, a felperes és ügyvédje nem jelent meg a tárgyaláson. Telefonon azonban Göbl György a Kisalföldnek úgy nyilatkozott: „Hiszek az igazamban, akár Strasbourgig is elmegyünk."

Olvasóink írták

 • 13. geccmecc 2011. szeptember 19. 13:29
  „Megkértek rá,hogy ha gondolom,feltehetem : https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=1328005068000fc4&mt=application/msword&url=https://mail.google.com/mail/?ui%3D2%26ik%3D8319135552%26view%3Datt%26th%3D1328005068000fc4%26attid%3D0.1%26disp%3Dsafe%26realattid%3Df_gsqz0gsy0%26zw&sig=AHIEtbTQmWfewIj_9oa_LT0FrBRESuaYsA ,s még ezt kaptam hozzá : "A mellékletben a legutolsó beadványom, amiból kiderűl, hogy van egy rendőri jelentés amiben leírásra került, hogy felszólítottak, hogy kövessem őket. Akkor most szabad akaratomból mentem be a rendőrségre?

  A cikkben egyébként rosszul szerepel, a zászló nem a hátamon volt, hanem a táblához erősítve.

  Üdv: Gyuri"”
 • 12. geccmecc 2011. szeptember 18. 12:53
  „Ja,és még csak annyit: ha valami okostojásnak a tartalom s tények helyett,az szúrna szemet,hogy milyen-melyik honlap segítségével került ez fel a Netre;akkor "felvilágosításul". Akkortájt,kezdő Világhálósként,egy egyszerű,"jávás" kis telefonnal volt lehetőségem e technikával ismerkedni,valamint senki nem állt mellém,segítségemre,hogy legalább ez és így megtörténjék. Aki még így sem érti,hogy ezt miért és így ideírtam még;az mást sem (akar) ért(het/eni).... és ha már "visszajöttem" ide,azt is mondom: ha kibírod-túléled a legkeményebb tehetetlenségi élethelyzeteket,"jutalomban" lesz részed. Velem is ez történt,s történik folyamatosan: amit nem tettek helyre az impotens-felháborító-ügy(nem)intézésű hatóságok,azt kőkeményen megtette az élet. Persze,lehetett volna ez úgy is,hogy kénytelenek lettünk volna egymást írtani!!! Én lehet hogy már nem érem meg (ami amúgy teljesen mindegy is már számomra) , de az itt is okoskodóknak,mindehhez is jószerencsét! :)”
 • 11. geccmecc 2011. szeptember 18. 12:35
  „a soproni,de szinte akármelyik rendőrségről ennyit: http://www.youtube.com/watch?v=RJarHxdWuyE ;de ezen felül is csak a tahó-kultúr-ál(l)at-lan/stb magatartásukról tudnak bizonyítványt tanúsítani. Ha ajtó nyitogató besurranó tolvaj,ha életveszélyesen beteg embert fenyegető bűnöző esetében,illetve bármely egyéb esetben hívom őket!!Tisztelet a nagyon-nagyon kevés kivételnek (akik,mint tudjuk,csak erősítik a szabályt). A soproniak,méltók az alkoholista(ha bárki moderálná tudás hiányában;úgy emlékeztetném a rendőrautóval fejreálló egykori kapitányra,valamint a körülötte is zajló furábbnál-furcsább történésekre,stbstb) és egyéb kretén főnökeik színvonalához.Had jegyezzem meg,hogy pl;érdekes mód,a győri diszpécser,tud emberi hangon kommunikálni;míg a soproni,az esetek többségében NEM!!!Ezek tények,lehet itt is egymást "f...ozni",meg stb;de majd mindenki megtapasztalja a saját bűrkéjén,stbstb.Bárkinek bemutatom-elbeszélem,bőségesen rendelkezésemre álló bizonyíték-dokumentum gyűjteményem.Számomra a soproni rendőrség olyan,mintha nem is létezne;oda fordulni,szinte egyenlő az értelmetlenséggel!Fegyvereket kiosztva,vadnyugatin sem lenne nagyobb káosz;mint így van.Nekem másokkal ellentétben épp az a bajom,hogy sem ügyész-telen-ség,sem más hatóság semmit sem ér,lévén összefonódva semmit sem tesznek az általuk elkövetett törvénytelenségek ellen.Itt pl meg kell szintén jegyeznem,miszerint érdekesmód,a győri ügyészség ebben is előrébb van!Míg az itteni, fantom mód sem létezik,addig a győri,a Dr Várnus Rabán-oknak köszönhetően,legalább a lincseléstől "megvédik" a polgárt,s ismerik az EMBERI hang-kommunikációt!!!Isten Áldjon minden jóra való embert,a többi meg szép lassan rohadjon el!!!Senki ne erőlködjön;mert nem fogok ide visszatérni a továbbiakban meddő vitát folytatni. Tudom,megéltem,amit. További sikeres próbálkozásokat mindenkinek;még az esetleges "pozitív" megtapasztalásokat sem fogom irigyelni senkitől sem :) STBlabla”
 • 10. SC 2011. szeptember 15. 07:23
  „1.Minden pofon mellé nem lehet rendőrt állítani...
  2.Kik is azok a szélsőjobb oldaliak Magyarországon,újidők?”
 • 9. ujidok 2011. szeptember 14. 22:22
  „5. válasza figyelemre méltó.
  Ma ez is jellemző, hogy a rendőrséget állandóan támadni kell!
  Amikor meg baj van, akkor hol vannak???”
 • 8. zakarias3 2011. szeptember 14. 21:00
  „Szél ellen vizelni lehetetlen!Esetleg üvegbe,de az sem veszélytelen!”
 • 7. Lobbo71 2011. szeptember 14. 20:59
  „Igaza van! Menjen Strasbourgba! Aztán maradjon is ott. Milyen érdekes, nekem még sosem volt semmi gondom a rendőrséggel. Valahányszor rendőrrel találkoztam valamilyen ügyben, mindig kulturáltan, emberi hangon intéztük, még akkor is, ha épp megbüntettek.”
 • 6. SC 2011. szeptember 14. 20:06
  „ujidok! Új idők?
  Kérlek nevesítsd a szélsőjobb oldalt,nem értem kikre gondolsz.Ma Magyarországon nincs szélsőjobb oldali párt,akik még a Parlament közelébe sem szagolhatnának.Nemhogy bejuthatnának oda és kormányozhatnák az országot...”
 • 5. Ovinkor 2011. szeptember 14. 19:00
  „Szegény! Besétált a kapitányságra tájékoztatásért, s most utólag ezért 500 ezer forintot követel.

  Ha bekísérték, akkor is túlzás.

  Az is elég furcsa, hogy az EU-ellenes jobbikos, az európai emberi jogi bírósághoz futkos jogorvoslatért. Hiába, a pénz nagy úr!”
 • 4. ujidok 2011. szeptember 14. 18:57
  „Annak a világnak vége!
  Modern nyugat Európai országokban ez elképzelhetetlen.
  Nálunk valóban valami furcsa dolog történik, de ma már mindenki érzi, hogy ezt nagyon keményen megfizetik!
  Az ország a csőd szélére került, jelen helyzetben foltozzák be a költségvetést.
  Jövőre 1000 milliárd kell, de nincs már magánnyugdíj vagyon!
  Arról pedig nem is beszélek, hogy egy esetleges Görög csőd milyen folyamatokat indít el, és hogyan éri az országot! Véleményem szerint idő kérdése, ha csak ki nem ugranak az Euro övezetből.

  Személyedhez pedig annyit, bármilyen ruhát veszel fel, bármilyen nézetet vallasz, ma Te is fizetsz, és még jó pár évig fizetni fogsz!
  Aztán ki tudja, hogy eljön a várt jobb idő!
  Egy esélyed van, ha lelépsz egy jobb országba sajnos...”
 • 3. bali00004 2011. szeptember 14. 17:43
  „ujidok!
  hogy egy szerinted szélső jobbos politika mit csinálna, neked arról fogalmad sincs! de kérvényeznéd a honosításod az már biztos.....tudod hova?:-))”
 • 2. ujidok 2011. szeptember 14. 17:31
  „Jó, hogy vannak egyszemélyes harcosok...
  Ma láthatjuk, hogy mire képes egy jobb oldal törvényben elmenni.
  Vajon milyen veszélyt jelentene egy szélső jobb?
  Ma láthatjuk milyen nyugat ellenes politika folyik.
  Milyen folyna szélső jobb vezetésnél?

  Gondolatok, és érzések melyeket megfogalmaztam!”
 • 1. bali00004 2011. szeptember 14. 17:28
  „igaza van! menjen is. lenne még véleményem a helyi rendőrségről, de ez nem az a hely! hajrá Gyuri!;-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvennégyen lettek magyarok Sopronban

A magyar állampolgárságukat hivatalosan is tanúsító honosító okiratukat ötvennégyen vették át… Tovább olvasom