Kisalföld logö

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 12°C | 22°C Még több cikk.

A rendőrség cserélne

Sopron - Sopron önkormányzatával tárgyal a rendőrség arról, hogy a Táncsics utcai volt határőrlaktanya épületegyüttesét megfelelő ellenértékért átadja a városnak. A cserére a minisztériumnak is rá kell bólintania.
A Táncsics utcai volt határőrlaktanya épületegyüttese a határőrség megszűnése óta a magyar állam tulajdona, vagyonkezelője pedig a rendőrség. Korábban szó volt arról, hogy a Lackner Kristóf utcából ide költöznek az egyenruhások, ám számukra túl nagynak és költségesnek bizonyul a volt laktanya fenntartása, ha pedig más szervekkel együtt lakják be az ingatlant, az a biztonsági, speciális előírások miatt jelentene problémákat – mondta el a Kisalföldnek Erhardt László, az ORFK Gazdasági Főigazgatósága Nyugat-dunántúli Gazdasági Ellátó Igazgatóságának vezetője. Az igazgatótól azt is megtudtuk, tárgyalásokat folytatnak a soproni önkormányzattal egy esetleges cseréről. Ennek lényege az lenne, hogy a rendőrség átadja az ingatlant a városnak, cserébe az önkormányzat felújíttatja és kibővítteti a rendőrség jelenlegi bázisát a Lackner Kristóf utcában. Hogy milyen mértékű anyagi áldozatot vállal az önkormányzat, az még a tárgyalásokon dől el – mondta az igazgató.

A rendőrség szerint nekik túl nagy lenne a volt laktanya – és persze túl költséges a fenntartása. Fotó: Magasi
A rendőrség szerint nekik túl nagy lenne a volt laktanya – és persze túl költséges a fenntartása. Fotó: Magasi


Ha meg is állapodik a rendőrség az önkormányzattal, a cserét jóvá kell hagynia az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak, valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek is.
Sopron önkormányzata még tavasszal jelezte az MNV Zrt. felé, hogy szeretné ingyenesen megkapni a volt laktanyát, amit oktatási és sportcélokra, a tűzoltóság, valamint a katasztrófavédelmi kirendeltség elhelyezésére hasznosítana.

Olvasóink írták

 • 10. Jay80 2008. október 07. 19:24
  „fc soproni. szerelmes vagy a Kránitzba, hogy felhozod mindig? Ért már el valamit,hogy lerakatta a saját térköveit a városban?”
 • 9. Intel 2008. október 07. 18:18
  „Dezsőke úgy nézem ebbe egy féle képpen látunk.
  Ezt kérdezem én is?
  Miért nem lehet ezt megvalósítani?
  Lehet nagy beruházásokat csinálni!
  Ezt érdemes lenne megvalósítani!

  Ebben kellene összefogni, hogy a rendőrség, biróság, tűzoltóság méltó helyére kerüljenek!”
 • 8. dezsőke 2008. október 07. 17:41
  „Én viszont nem cserélnék a rendőrséggel!

  Komolyra fordítva a szót, tudomásom szerint korábban volt egy olyan álláspont, mely szerint a laktanyában lehetne elhelyezni a rendőrségen és a tűzoltóságon kívül a bíróságot és az ügyészséget is. Ugyanis néhány éven belül nekik is menniük kell a jelenlegi helyükről. A rendőrség és a tűzoltóság jelenlegi épületének eladásából biztosan felszabadult volna akkora összeg, amiből a laktanya célnak megfelelő felújítását meg lehetett volna oldani. Ezt miért nem lehetett megvalósítani? Túl logikus volt?”
 • 7. Harry Krueger 2008. október 06. 21:13
  „Nem semmi. "ha pedig más szervekkel együtt lakják be az ingatlant, az a biztonsági, speciális előírások miatt jelentene problémákat - mondta el a Kisalföldnek Erhardt László, az ORFK Gazdasági Főigazgatósága Nyugat-dunántúli Gazdasági Ellátó Igazgatóságának vezetője" - vajon az illetékes úr tud arról, hogy a volt laktanyában a rendőrök mellett középiskolás kollégisták vannak elszállásolva, továbbá a városi zenekarnak és a hagyományőrzőknek is szabad bejárása van? És minden cinizmus nélkül, de a "más szerv" (aki gondolom a már említett tűzoltóság, katasztrófavédelem, polgári védelem lenne) gondolom ellenőrzött tagokkal rendelkezik, míg akár a kollégisták, akár a zenészek és a hagyományőrzők között lehetnek olyanok, akiknek semmi keresnivalója egy rendőrségi objektumban. Speciális biztonsági előírások? Ugyan már, a 21. században ez már csak kifogás szerintem. Egyszerűen csak jó bolt valakinek az a nagy telek épületekkel a városközpont közelében. Az, hogy esetleg ide lehetne telepíteni a 112-es segélyhívó központját, egy helyen lehetne a rendőrség, tűzoltóság, esetleg a mentők is, továbbá mivel központi helyen van, mindenfelé gyorsan odaérnének, úgy tűnik, senkinek sem számít. Szerintem itt mindent az Anyegin mozgat....”
 • 6. Intel 2008. október 06. 19:40
  „Ha megfelelő munkával elő lenne készítve, egy jó projekt, akkor a kettő rendőrségi épület, és a tűzoltóság épülete eladásából ennyi pénzt lehetne kovácsolni, hogy a szakma képviselőivel, vezetőivel egyeztetve, lehetne egy új épületet építeni. Amennyiben az állam nem engedné eladni, akkor megkellene vizsgálni, hogyan lehetne átalakítani a céloknak megfelelően!

  Mindenképpen előnyös lenne egy rendőrségnek, tűzoltóságnak tervezett új épület építése.
  A jelenlegi tűzoltók épülete katasztrofális állapotba van, amiről senki nem akar tudomást szerezni!

  A város miért nem gondolkozik egy ilyen projekt megvalósításában?”
 • 5. erdész 2008. október 06. 12:18
  „Javaslom a városvezetésnek az Újteleki 2-4 szám alatti önkormányzati gettó ledózerolását.Így pár önkormányzati cserelakás árán a rendőrség hatalmas területhez jutna!”
 • 4. ggg 2008. október 06. 07:37
  „a selmeci utcai ingatlant is oktatási és sportcélokra kapta meg a város. ezek a rohadék csaló tolvajok meg eladták...
  ez az ország lassan tényleg olyan lesz, mint egy pöcegödör, sopron meg a legmélyebb pontja.
  rohadt politikusok, remélem egyszer még mind lógni fogtok!!!”
 • 3. fc soproni 2008. október 06. 07:04
  „Ha meg is állapodik a rendőrség az önkormányzattal, a cserét jóvá kell hagynia az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak, valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek is.
  Sopron önkormányzata még tavasszal jelezte az MNV Zrt. felé, hogy szeretné ingyenesen megkapni a volt laktanyát, amit oktatási és sportcélokra, a tűzoltóság, valamint a katasztrófavédelmi kirendeltség elhelyezésére hasznosítana.
  Nem kellene ebben a Kránitz urat is bevonni? Esetleg valami lobbi a minisztériumnál?
  Az ingyenes dolog: ott van példának az orvosi rendelő. Ingyen kapta a város kikötött céllal és egész más lesz belőle. Honnan lehet tudni, hogy a laktanyával nem így járunk????????”
 • 2. csaje 2008. október 06. 06:22
  „én is szeretném ingyenessen megkapni söt ha gondolja arendörség adhat mellé még egy-két milliót is.”
 • 1. business 2008. október 06. 02:14
  „A soproni tűzoltókat mindegyik önkormányzat megpróbálja kirakni a jelenlegi helyérő?! Valakinek sokat érhet az a terület (lásd mentőállomás anno). Mellesleg a jelenlegi egészségházas időkben érdekes ismét arról olvasni, hogy "Sopron önkormányzata ... szeretné ingyenesen megkapni ... oktatási és sportcélokra ..."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németország továbbra is támogatja a német kisebbségeket

Nagyszabású szimpóziumot tartott Berlinben a német szövetségi kormány belügyminisztériuma annak… Tovább olvasom