Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A rendőrség ajándéka

A Soproni Rendőrkapitányság vadriasztót ajándékoz azoknak az autósoknak, akiknél a közúti ellenőrzés során mindent rendben találnak.
Tavaly és idén összesen 108 közlekedési balesetet okozott a Soproni Rendőrkapitányság területén az útra kiszaladó vad. (Legalábbis ennyit jelentettek be.) – Ezek az esetek kárt jelentenek az autósnak, a vadászatra jogosultaknak, a rendőrségnek pedig többletmunkát okoznak. Most a megyében először Sopronban alkalmunk nyílt megelőzni az ilyen baleseteket – nyilatkozta a Kisalföldnek Farkas Gábor rendőrkapitány. A Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. ugyanis 150 ezer forint értékben vadriasztót ajándékozott a Soproni Rendőrkapitányságnak, ahol azon túl, hogy a járőrkocsikat is ellátják az ügyes kis szerkezettel, a szabályosan közlekedő autósoknak adják tovább.

– Dr. Faragó Sándor rektor hívta fel a figyelmemet a vadriasztóra – mondta el Farkas Gábor. – A két darabból álló szerkezetet a kocsik elejére kell felragasztani. Ezekbe belesüvít a menetszél, amitől az emberi fülnek nem érzékelhető, a vadállatok számára viszont riasztó és elkerülendő hangot ad ki.

A vadriasztót érdemes minden autósnak megvásárolnia. Nem drága és bármelyik autósboltban beszerezhető. – Bár a törvény egyértelműen fogalmaz, sok jogi vita, kellemetlenség és kár előzhető meg ezekkel az ügyes kis szerkezetekkel. Tapasztalataink szerint hatékonyak – csatlakozik a kapitányhoz dr. Jámbor László, a TAEG Rt. vezérigazgatója. – Felajánlásukkal a balesetmegelőzést támogatjuk, s megpróbáljuk a vadászatra jogosultak és a közlekedők közötti konfliktust is oldani.
A Sopront elkerülő úton tegnap tartott rendőrségi ellenőrzés során Göndöcs Gábor volt az első, aki – miután mindent rendben találtak nála a rendőrök – átvehette a vadriasztót, amit Farkas Gábor rendőrkapitány és Jámbor László vezérigazgató is segített felszerelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borrégiók alakulhatnak

Az Európai Unióban az igazi verseny a támogatási rendszerek között lesz – vélekedik Magyar… Tovább olvasom