Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A rendőrkapitány is adott vért

Az Országos Rendőrségi Véradónapon, a rendvédelmi dolgozók közül sokan olyanok is eljöttek, akik 10-15 éve, vagy még soha nem adtak vért.
Az Országos Rendőrségi Véradónapon Sopronban csütörtökön várták a donorok jelentkezését. Gráczol Hajnalka, a helyi vöröskereszt területi vezetője elmondta, a rendvédelmi dolgozók közül sokan olyanok is eljöttek, akik 10-15 éve, vagy még soha nem adtak vért.

Horváth Pál nyugdíjas rendőr 29 évig szolgált Sopronban, ő 75-szörös véradó. Elmondta minden alkalommal örül, hogy segíthet, de a mostani alkalom kicsit más volt mint a többi.

- Elhunyt, ismeretlen kollégámra gondoltam akit szolgálatteljesítés közben ragadott el a halál. A rendőrségi véradónap alkalmas arra, hogy tisztelegjünk az emléke előtt. Az én életem a munka során soha nem forgott veszélyben, de kétségtelen, hogy ma már egyre veszélyesebb a rendőri hivatás, soha nem lehet tudni, mit hoz a holnap - vélekedett Horváth Pál.

Fertőszéplakról eljött Mudra Sándor is, aki civilként vett részt a rendezvényen. Hetvenszeresen véradó, így minden alkalmat megragad ha segíteni kell, de most a történet is megérintette.

Farkas Gábor  soproni rendőrkapitány is nyújtotta a karját, aki emberbaráti cselekedetnek nevezte a részvételét, amivel példát akart mutatni mind az állománynak mind a civileknek.

Farkas Gábor, soproni rendőrkapitány a véradással példát akart mutatni az állománynak. Fotó: Magasi
Farkas Gábor, soproni rendőrkapitány a véradással példát akart mutatni az állománynak. Fotó: Magasi

Olvasóink írták

 • 5. hunnia 2010. február 15. 06:48
  „hohó az uj magyar gárda is ott volt és vért adott ők miért nincsenek fotózva meg leírva pedig egyenruha volt rajtuk bementek a sünbarlangba”
 • 4. iparos 2010. február 13. 20:20
  „Ezt a vért, csak nagy ember kaphatja, mert a kapitány ur vére!!! Szégyenlem magam!!”
 • 3. lenk 2010. február 13. 09:50
  „bobo! Itten az Orbán Viktor kimarad. A rendőrségi jelmondat sem úgy szól, hogy: "Szolgáljuk és védjük az uralkodónkat!" Ha már.”
 • 2. bobo 2010. február 12. 23:46
  „,,Vitam et sanguinem pro rege nostro!" (hamár)”
 • 1. lenk 2010. február 12. 19:13
  „Vita et sanguinem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új gondnok ügyel majd a temetőre

Új gondnoka lesz a bánfalvi hősi és köztemetőnek, aki talán még az eddigieknél is jobban magáénak… Tovább olvasom