Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A Rábáért küzd az EP-képviselő

Szabálysértési eljárás lefolytatását kérte önmaga ellen az osztrák rendőrségen Olajos Péter MDF-es európai parlamenti képviselő.

– Április 4-én részt vettem Kismartonban egy szervezett petícióátadáson, melyen Hans Niessl, Burgenland tartományfőnökének adtunk át egy tizenhárom európai parlament képviselő által aláírt ívet – mondta el a Kisalföldnek Olajos Péter Brüsszelben, amikor találkozóra hívta az MDF soproni csoportját. – A petícióval az osztrák bőr- és cipőgyárak okozta Rába-habzás azonnali megszüntetését kértük, utána pedig sajtótájékoztatót tartottunk. Mivel az osztrák rendőrök egy magyar civil szervezet jelen lévő vezetőjét feljelentették, én kértem saját magam ellen ugyanezen eljárás lefolytatását. Célom, hogy a nemzetközi figyelmet ráirányítsam erre a példátlan környezetszennyezésre.

Akárcsak a háborúhoz

Az EP-képviselő nemrégiben póttag lett a parlament költségvetési bizottságában. – Meggyőződésem, a környezetvédelem ügye és ennek finanszírozása nem szétválasztható – folytatta Olajos Péter. – A környezetvédelemhez ugyanaz kell, mint a háborúhoz: pénz, pénz, pénz.

Abban hiszek, hogy a környezetvédelem és a gazdaság ügye nem ellentétes. A kettő együtt csak akkor működik, ha „greenovatív" módon állunk a témához, azaz olyan beruházásokra költünk, melyek a környezetvédelmet is szolgálják. Szeretnék olyan kezdeményezéseket elindítani, melyek hazánk számára megkönnyítik a környezetvédelmi beruházások finanszírozását.

Nem ért egyet Persányival

Nemrégiben Persányi Miklós leköszönő környezetvédelmi miniszter úgy nyilatkozott, ő emelte fel a porból a magyar környezetvédelmet. Ezzel – és Persányi tevékenységével – Olajos Péter olyannyira nem tudott azonosulni, hogy levélben fordult a miniszterhez. – Az elmúlt négy év szinte valamennyi környezetvédelmi fejlesztése uniós forrásból valósult meg. Az ipari hulladék szétválogatása kötelező, és ez adja az összes hulladék 70 százalékát. Ellenben a lakossági szelektív hulladékgyűjtés – ami nem kötelező – mindössze 2,5 százalék, tehát nagyságrendekkel az uniós átlag alatt maradunk.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb cégek letelepedése várható

Nem tört meg a Sopron Délkeleti Ipari Park lendülete. A Kisalföld úgy értesült, a Swedwood Sopron Bútoripari Kft. több milliárd forint értékű beruházást tervez és újabb cégek szeretnének betelepülni a parkba. Tovább olvasom