Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

A Pro Kultúra ajánlotta fel a belépőket

Sopron - Az Apostol együttes és Nemcsák Károly Jászai-díjas színművész december 21-én és 22-én három karácsonyi koncertet ad a Petőfi Színházban.

– Az Apostol együttes és Nemcsák Károly Jászai-díjas színművész december 21-én és 22-én három karácsonyi koncertet ad a Petőfi Színházban. A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. és a Petőfi Színház az előadásokat ajándékként ajánlotta fel az önkormányzat nyugdíjasainak és más intézmények dolgozóinak – közölte Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója.

– Ezzel is szeretnénk az ünnepi hangulathoz hozzájárulni. Hasonló kezdeményezéseink már a korábbi években is voltak. Jövő hétfőn az Erzsébet oktató kórház munkatársainak, kedden délelőtt a soproni rendőrség, délután az önkormányzat és gazdasági társaságai nyugdíjasainak tartunk ünnepi előadásokat. Összesen 1200 belépőt adtunk ki. A koncertek apropója, hogy 2010-ben lesz 40 éves az Apostol együttes és jövő ősszel az évforduló alkalmából, ősbemutatóként egy nagyszabású zenés darabbal készülünk az eseményre, ennek promóciós bevezetői a nyári Apostol-koncert és a mostani előadások – zárta Nyerges Ferenc.

Olvasóink írták

 • 9. egysoproni_ 2009. december 22. 00:47
  „8. Gould1985!
  Nem sértődtem meg! Nem az a fajta vagyok aki hamar megsértődik!! Az orvos tanult ember, de én sem vagyok hülye és kis kultúra mindenkire ráfér. Épp ezért kellett volna elsősorban azoknak adni a jegyeket akik jóval kevesebbet keresnek és kisebb az esélyük egy egy koncertre (most nem konkrétan az Apostolra gondolok) eljutni és jegyet venni mint egy orvosnak aki havi 300 ezer és másfél millió Ft közt keresnek az átlag 85 ezeres bérekkel szemben. ne érts félre, én örülök, hogy ott voltak az orvosok és egyéb vezetők, legalább volt kinek zenélnie az Apostolnak.”
 • 8. Gould1985 2009. december 21. 19:20
  „Kedves Soproni!
  Én az orvost jelenleg, mint egy tanult embert gondoltam, nem lenézve az őt kiszolgáló és körülvevő személyzetet... Csak hogy világossá váljon, az én felfogásomban az orvos meghal pék nélkül, de a pék is orvos nélkül, ezek idealizált képek, én ebben egy személyben értettem az orvost és a személyzetét, illetve vele szemben a szakmunkás embereket. Nem szerettelek volna megbántani, félreérthetően írtam!:) És az tény, a jó asszisztencia nélkül az orvos nem ér semmit...;)”
 • 7. egysoproni_ 2009. december 21. 17:14
  „6. Gould1985!
  Tudod nekem a szomszédom is jó ember. Ugyan nem vagyok orvos, de rajtam is múlik egy beteg élete. Tudod nálunk összeírták, hogy ki akar esetleg elmenni ki igényel jegyet. Ennek ellenére viszont csak orvosok és egyéb munkahelyi vezetők kaptak lehetőséget arra, hogy elmenjenek. Én tőled nem fogom megkérdezni, hogy akaersz e menni ha úgysem adok rá lehetőséget! Nem azt mndtam, hogy az orvos ne menjen, csak tudod az orvos az aki sok esetben semmibeveszi azt aki segít neki. Ne feledd Te sem azt a tényt, hogy az orvos önmagában semmit nem ér. Ahhoz, hogy dolgozni tudjon ahhoz segítőkre van szüksége. Elmész a házidokihoz ott az asszisztens ugyan úgy ahogy egy ambulancián is. Ha ügyeletes orvost hívsz kell neki egy sofőr aki elvisz hozzád. Ha befekszel egy kórházba akkor az orvos megmondja, hogy csak 2 szem gyóygszert kaphatsz és azt a nővér fogja neked odaadni nem az orvos. Ha megoperál egy dr téged ahhoz, hogy megmentse az leted kell betegszállító mert az rvos nem tolja el a műtőig a beteget. Kell még műtősnő is aki a műszereket a kezébe adja kell műtőssegéd is aki beállitja neki a lápát és beöltözteti illetve az adott műtétnek megfelelően fektet téged úgy, hogy megtudjanak operálni. Kell takarító is mert a koszos műtőbe sterilitási szempontból nem fog operálni a dr pedig nem takarít ki! Soroljam még? A takarítón a műtősnőn a műtőssegéden a betegszállítón is múlik egy beteg élete még akkor is ha te azt úgy véled, hogy nem így van. Ők azok akiket sok esetben lenéznek és semmibevesznek annak ellenére, hogy nélkülük Ők sem tudnának dolgozni.”
 • 6. Gould1985 2009. december 21. 16:38
  „A lényeg, hogy mindenki magának akar mindent, és nem tudunk örülni annak, ha valaki kap valamit. Persze, az nem ember, aki kétszázezret keres... hiszen csupán emberéletek múlnak rajta... tudjátok mit, ha választhatnék, hogy a szomszédom menjen vagy a körzeti orvosom, akkor inkább az orvosomat küldeném, ő legalább jó ember...”
 • 5. egysoproni_ 2009. december 20. 23:29
  „4. Freddy01!
  Szívesen elmentem volna. Köszönöm a felajánlást, de nem fogadhatom el. Ennek elsősorban 2 oka van. Az egyik az, hogy a munkahelyen feldobták a labdát, hogy lehet menni. Ennyit a főnökség szavahihetőségéről. A másik pedig az, hogy van bennem egy kis büszkeség is, és tartom agam ahhoz, hogy aki megígérte, hogy adja a jegyeket az adja is oda és a szájából ne csináljon segget ezért nem kell mástól. Az irvosok a többszázezres fizetés mellett jobban rá vannak szorulva és nem tudnának jegyet venni. Bizonyára ezért is kapták ők.”
 • 4. Freddy01 2009. december 20. 14:46
  „egysoproni Ha kell jegy szóljál...”
 • 3. egysoproni_ 2009. december 19. 13:33
  „A munkahelyünkön összeírták kb 1 hónapja, higy ki szeretne menni. A vélge az lett, hogy az orvosok és egyéb munkahelyi vezetők kapatak jegyet.”
 • 2. espace72 2009. december 18. 20:21
  „Nemcsak a nyugdíjasokat érdekelheti, hanem más korosztályt is! Szívesen mentem volna az Apostol-koncertre, ha lehetett volna jegyet kapni!”
 • 1. FREDDY/S 2009. december 18. 16:13
  „Más nyugdíjason nincsenek a városban, ezért rájuk nem kell tekintettel lenni, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békés karácsony után megszorítások

Sopron - A Családok Átmeneti Otthonában javában tart a karácsonyi készülődés. Telt ház van, a nyolc… Tovább olvasom