Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

A polgármesteri hivatal veszi át az alapellátást

Sopron - Az egészségügyi alapellátást is elérte a szervezeti átalakítás: januártól a polgármesteri hivatal kereteiben és nem önálló intézményként működik tovább. Dr. Horváth Zoltán igazgató szerint nehezebben lehet majd menedzselni a problémákat.

Dr. Horváth Zoltán: „Az átszervezés következtében  adódhatnak szakmailag nehezen megoldható problémák"

– Az átszervezés következtében meglátásom szerint adódhatnak szakmailag nehezen megoldható problémák az egészségügyi alapellátás területén – fogalmazott dr. Horváth Zoltán, aki tíz éven keresztül dolgozott igazgatóként az egészségügyi alapellátásban. Januártól már nem igazgatóként, hanem megbízott szakértőként működik közre, két adminisztratív dolgozót pedig elbocsátanak. –
Nehezebben lehet ebben a formában menedzselni a szakmai problémákat.

Az orvosi ügyeleten Nagy Andrea vezető asszisztens vizsgálta meg a betegeket.


Vezetőként mindennap jelentést kértem az orvosi ügyelet kivonulásairól, az esetszámok alakulásáról és figyelemmel kísértük az alapellátásban észlelt lakossági megkereséseket. Szakértői munkám során szakmai utasításokat nem adhatok, az általam javasolt intézkedések pedig megnyújthatják az ellátás időfaktorát. Egyelőre annyi bizonyos, hogy a jegyző gyakorolja a dolgozók felett a munkáltatói jogkört. Az átszervezés tényét elfogadom, és kijelentem, számomra továbbra is a legfontosabb az optimális szakmai ellátás mellett az ügyeleti biztonság és a lakosság elégedettsége.

Palotai György osztályvezető, az előterjesztés előadója a Kisalföldnek elmondta, az átszervezés során szem előtt tartják azt a szempontot, hogy szakmailag ne szenvedjen hátrányt az alapellátás, gazdálkodása azonban racionálisabbá váljon. Az intézményrendszer átalakítását vezérlő ésszerű takarékosság elve kapcsán vetődött fel, hogy más városokhoz hasonlóan Sopronban sem szükséges önálló intézmény útján ellátni az önkormányzat kötelező egészségügyi alapellátási feladatait. Kiderült, a szakmai feladatokat a humánszolgáltatási osztály látja majd el, a gazdasági feladatokat a közgazdasági osztály, a pénzügyi feladatokat az intézményi gondnokság végzi.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepvárás Harkán

Harka - A harkai általános iskola tanulói, nevelői és szülői közösen készülnek az év legszebb… Tovább olvasom