Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

A polgármester vizsgálatot indított

Beilleszkedési problémával küszködik néhány – az iskolamentési akció eredményeként – a fertőszéplaki iskolába íratott tanuló.
Tíz – az ország különböző részeiből érkezett – család, összesen 18 gyermekét íratta a fertőszéplaki iskolába. Mint arról a Kisalföld többször is beszámolt, cserébe új otthonokat kapnak, amelyben addig lakhatnak, míg gyermekük a helyi iskolába jár. Ez volt az ára, hogy a fertőszéplaki iskola megmaradhasson. A családok megérkeztek, arra azonban senki sem gondolt, hogy az új gyerekek iskolai beilleszkedése konfliktusokat szül. Pedig így történt.

Egyre rosszabb a viszony néhány család és az iskola között. Egyes szülők szerint atrocitások érik a gyerekeket, a pedagógusok visszaélnek hatalmukkal. A helyzet annyira elmérgesedett, hogy a polgármester kénytelen volt vizsgálatot indítani.

– Tény, négy szülő – közülük az egyik később visszavonta – panaszt tett nálam, írásban – válaszolta érdeklődésünkre Bozsvári István polgármester. – Az írásban tett bejelentések precízek, részletesen írnak le különböző eseteket.

„ Az első – és visszavont – panaszt még elintéztük azzal, hogy előfordulhatnak konfliktusok az iskolában, de az újabbak már meggondolásra késztettek, ezért alapos vizsgálatot rendeltem el, amely jelenleg is tart."

– A szülők ugyanis több pedagógust bírálnak – köztük az iskola igazgatóját –, hiányolva a megfelelő szakmaiságot, az ilyen helyzetekben elvárható tapintatot. Részleteket egyelőre nem mondok, csak a vizsgálat végén.

Fejes Zoltánné igazgató nem érti, hogy miért panaszolták be az iskolát az önkormányzatnál.

– Az természetes, hogy az új gyerekek beilleszkedése nem zökkenőmentes, hiszen más környezetből, más szokásokkal, értékrenddel érkeztek hozzánk, maguk mögött hagyva megszokott környezetüket, barátaikat, rokonaikat. Ki jobban, ki rosszabbul teljesít, de alapvetően nincs probléma velük. Ezért nem értem, hogy néhány szülő miért vádol bennünket olyan tettekkel, amelyeket sem én, sem kollégáink nem követtem, követtünk el. Ez a helyzet megalázó számomra és elgondolkodtat a jövőt illetően.

A polgármester arra a kérdésre, hogy az új gyerekek érkezése előtt is voltak-e hasonló panaszok az iskolára, azt mondta, ilyen jellegűek nem. Úgy látja, a mindenre kiterjedő vizsgálat március közepére fejeződhet be. Ekkor a képviselő-testület önálló napirendként tárgyalja meg a vizsgálat eredményét és az iskola helyzetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták Sopron költségvetését

Elfogadták Sopron új költségvetését, parancsnokot választottak a városi tűzoltóság élére, nem összeférhetetlen Havas András – röviden így foglalható össze a tegnapi városi közgyűlés. Ezenkívül kezdeményezik a Pannon Sopron Kft.-vel kötött szerződés megszüntetését és átadják a Széchenyi-palota egy részét az MTV regionális szerkesztőségének. Tovább olvasom