Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A polgármester a petícióra reagál

Legkésőbb ez év végéig jelentés készül az előző városvezetés beruházásairól, közbeszerzéseiről és más ügyekről Sopronban.
Fodor Tamás tegnap sajtótájékoztató keretében reagált a közelmúltban ötszáz soproni polgár által aláírt petícióra, melyet többnyire a városi tüntetéseken részt vevők szignóztak. Mint a polgármester fogalmazott, az aláírók az előző városvezetés közbeszerzéseinek, a hivatal gazdasági tevékenységének kivizsgálására kérték fel, továbbá kíváncsiak dr. Galambos György, az előző jegyző posztjáról való távozásának okára is.

– A petíció szerint a polgármesteri hivatal által 2002 után felkért szakértők díjazása és a jutalékok kifizetése iránt érdeklődnek a soproniak, illetve az ingatlanberuházásokkal kapcsolatos ügyletek, közbeszerzések is az ív tartalmát képezik – folytatta Fodor Tamás, majd hozzátette, a polgárok fenyegetést, megfélemlítést tapasztaltak az előző városvezetők részéről. – Természetesen a beadványt komolyan vesszük, de ettől függetlenül is utánajárunk az említett témáknak. A vizsgálat a városi adósságra és a hitelekre fókuszál, és arról is készül kimutatás, hogy milyen pénzügyi kondíciók mellett került sor a város vezetésének átadására.

A polgármester elmondta, minden soproninak joga tájékozódni a közélettel kapcsolatos – főként a város pénzügyi helyzetét érintő – kérdéseikről. – Legkésőbb az év végéig összefoglaló jelentést készítünk, melyből a beadvány aláírói megismerhetik a számukra fontos információkat. Ebből fény derül például a városi beruházások késésének okára is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyítás, tudományos munka, oktatás

Egyetemi tanulmányainak helyszínén, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen vehette át a közelmúltban prof. dr. Baranyai Tibor, a soproni Erzsébet oktató kórház főigazgató főorvosa a címzetes egyetemi tanári címet igazoló oklevelet. Egy évvel ezelőtt a Nyugat-Magyarországi Egyetemen már megkapta ugyanezt az elismerő címet. Tovább olvasom