Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A Petőfi Színház tervei

A Sopron és Győr közötti lehetséges színházi együttműködésről is szó esett Szilágyi Tibornak, a soproni Petőfi teátrum művészeti igazgatójának sajtótájékoztatóján. Az is elhangzott: a bérletek árai csak inflációt követő mértékben emelkednek.
A Petőfi Színház új szezonjában két Kossuth-, tizenegy Jászai-díjas, továbbá öt kiváló és érdemes művészt is láthatunk; hat nagyszínházi premiert és három kisszínházi bemutatót tartanak, 150 milliós költségvetésből. Annak apropóján, hogy az új évad egyik premierjét a győri színház igazgatója, Korcsmáros György állítja színpadra, Szilágyi Tibor a regionalitás szellemében kijelentette, szerencsés lenne, ha a soproni és győri színházvezetők összefogásával olyan darabok születhetnének, amelyeket aztán akár ötvenszer játszhatnának. 

„Rendkívül sok helyen dolgoztam már, a soproni közönséget igen ér tőnek s kulturáltnak ismerem. Megérdemlik, hogy a jövő évadban is jó színházat lássanak" – hangoztatta Szilágyi Tibor, aki a megújult színtár sulatról szólva hangsúlyozta, a korábbi tagok közül senkit nem üldöztek el, húsznak konkrét szerződést, szerepeket ajánlottak. Csak azokkal nem ült le tárgyalni, akik eleve úgy nyilatkoztak, a volt művészeti vezetővel távoznak Sopronból.

Premierek ismét szombaton Ősztől a premiereket ismét szombaton játsszák; az új darabokban a hazai színházi élet széles körben ismert művészeit csakúgy láthatja a közönség, mint a tehetséges fiatal kezdőket. Molnár Piroska, Miller Lajos, Mécs Károly vagy Nagy-Kálózy Eszter mellett Sopronban lép fel – már az első bemutatón – Németh Borbála.

„Mindössze két hónap állt a rendelkezésemre, hogy összeállítsam a következő évad tervét. Reméljük, sikerül maradandó színházi élményekkel megörvendeztet ni a színházrajongókat. A címjegyzék alapján nincs ok a szégyenke zésre" – fogalmazott Szilágyi Tibor. A Petőfi Színház Ödön von Hor váth A végítélet napja című színjátékával nyitja az őszi évadot, majd A kaktusz virága című zenés vígjáték és Arthur Miller Az ügynök ha lála című darabja kerül színpadra.

Az elképzelések szerint ez utóbbit a Duna Televízió rögzíti és a későbbiekben sugározni fogja. A sokszí nűség jegyében adják elő Lehár Ferenc örökzöld nagyoperettjét, A víg özvegyet, továbbá Tennesse Williams A vágy villamosa című drámá ját és Molnár Ferenc Hattyú című darabját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jótékonyság jegyében élni

A köztársasági elnök felesége, Mádl Dalma volt a vendége a hétvégén Sopronnak. Dalma asszony a… Tovább olvasom