Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

A pártok még keresik a jelölteket

Mint ismert, a soproni választókerület egyéni országgyűlési képviselője, Szájer József lemondott mandátumáról, mert tagja lett az Európai Parlamentnek. A helyi választási bizottság ezért indítványozta, hogy az Országos Választási Bizottság írja ki az időközi választást. Ennek az időpontja ma még nem ismert, de a pártok már keresik jelöltjeiket.

A szocialisták Walter Dezsőt indítják?

Kránitz László, az MSZP soproni elnöke elmondta, még nincs konkrét jelöltjük. A tagság feladata és lehetősége lesz a megfelelő személy kiválasztása. Legközelebb augusztus elején foglalkoznak a kérdéssel. Annyit azért sikerült megtudni az elnöktől, hogy olyan személyre gondolnak, aki megfelelő kormánykapcsolatokkal rendelkezik, és eredményesen képviselheti a város és környéke érdekeit. Arra a felvetésre, hogy ez a személy éppen a pártelnök is lehet, csupán annyit jegyzett meg, sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja az információt.
A pártok egyelőre több személyben gondolkodnak és az emberek is találgatnak. Lehetséges szocialista képviselőjelöltként sokan emlegetik Walter Dezső polgármestert is.

– A kérdéssel még nem tudtam foglalkozni – jelentette ki érdeklődésünkre a polgármester. – Erre a közeljövőben sem lesz sok időm, leköt a munkám. A képviselő-választással tehát nem foglalkozom.
A Fidesz-MPSZ-ben sem dőlt még el, hogy ki lehet Szájer József utóda. Dr. Molnár Ágnes elnöki koordinátor kifejtette, több alkalmas személy közül választják ki a jelöltet, akire a választókerületi közgyűlés tesz javaslatot a párt országos elnökségének. Elmondta, számukra fontos, hogy a leendő képviselőt elérhessék a választópolgárok, hogy irodáját bármikor felkereshessék gondjaikkal, problémáikkal.

Molnár Ágnes nevét ugyancsak gyakran hallani jelöltként.
– Megtisztelő számomra a soproniak bizalma, de Orbán Viktor elnöki koordinátoraként Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében éppen az a feladatom, hogy segítsem a 12 választókerület munkáját és a képviselőjelölteket. Ezért én nem indulok a választáson.

A Fidesz jelöltje lehet dr. Szarka László

– Örülök, hogy a nevem felmerült a közvéleményben, de erről hivatalosan még senki sem tárgyalt velem. Abban az esetben, ha valóban felkérnének, nagy dilemma elé kerülnék, mert ha úgy adódna, akkor fel kellene adnom eddigi egész tudományos munkámat, de erről még korai beszélni.

Az SZDSZ még nem tűzte napirendre

Az SZDSZ érdemben még nem foglalkozott a választással – tudtuk meg Kóczán Zoltán elnöktől.
– Szájer József lemondása óta még rövid idő telt el. Sokan vannak szabadságon, ezért még nem tűztük napirendre a kérdést, s még arról sem tudok beszámolni, hogy indulunk-e önállóan vagy a szocialistákkal közös jelöltet támogatunk.
Az MDF soproni szervezetét viszont foglalkoztatja az időközi választás. Dr. Borbély József elnök azonban csak egy dologban biztos, mégpedig abban, hogy lesz saját képviselőjelöltjük, de hogy ki, arról még nem döntöttek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szökve művelte a szőlőt

Míg Szlovákiában ismét fókuszba került a visszaigényelhető földtulaj- donok ügye, addig Ausztriában… Tovább olvasom