Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A partnerek bizalmát erősíti a GYSEV Zrt.

Sopron - A vasúton zárt vagonban és konténerben szállított áruk megdézsmálásának visszaszorítása érdekében új riasztóberendezést mutattak be csütörtökön a GYSEV Zrt. rendezőtelepén.

A készülék smsben jelzi, amennyiben illetéktelenek nyitják ki a tehervagon ajtaját.

Évente milliós nagyságrendű kárt okoz a GYSEV Zrt.-nek, hogy útközben megdézsmálják a teherszállítmányt. A tettesek főként éjszaka dolgoznak, amikor szinte lehetetlen észrevenni, hogy a több száz méter hosszú szerelvény egyik vagonját, illetve konténerét kinyitják és ellopják a benne tárult árut. A tolvajok főként műszaki berendezésekre, – laptop, dvd lejátszó – utaznak. A vasúttársaság az ilyen jellegű lopások visszaszorítása érdekében Magyarországon is egyedülálló készüléket állított üzembe.

A vasúttársaság a lopások visszaszorítása érdekében Magyarországon is egyedülálló készüléket állított teszt üzembe. Fotó: Magasi
A vasúttársaság a lopások visszaszorítása érdekében Magyarországon is egyedülálló készüléket állított teszt üzembe. Fotó: Magasi


– Amennyiben illetéktelenek nyitják ki a konténer ajtaját, a készülék azt smsben jelzi – mondta el a Kisalföldnek Stöckert Dávid, a GYSEV Zrt. kommunikációs munkatársa. – Az észrevehetetlen, érzékelő berendezés előnye, hogy több napos védelmet biztosít a rakományoknak, és azonnal üzenetet küld a szakembereknek, ha „támadás" éri a kocsit. Sokszor csupán az állomásokon derül fény arra, hogy megdézsmálták a szerelvényt, míg a készüléknek köszönhetően hamarabb lehet értesíteni a rendőrséget, és nagyobb lesz a tettenérés esélye. A sikeres tesztüzem után, további készülékeket állítunk üzembe. A „csapda" készülék alkalmazásának helyét és idejét kockázat elemzéssel választjuk ki.

Stöckert Dávid hozzátette, a konténerben szállított áruk lopás visszaszorulóban van, ennek ellenére szükség van a partnerek bizalmának erősítésére. Nem ritka ugyanis, hogy egy-egy szerelvény több tízmillió forint értékű árut szállít. És ehhez képest eltörpül, a csapdakészülék beszerzésnek félmilliós költsége.

– A válság miatt megnőtt a verseny a szállítmányok elnyerésért – folytatta a szóvivő – Ezzel lépéssel a megrendelőink további biztosítékot kapnak arra, hogy a termékük túl azon hogy időben, de biztosan megérkezik a célállomásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronig üldöztek egy autótolvajt osztrák rendőrök

Kismarton-Sopron - A határon át Sopronig üldöztek a burgenlandi rendőrök egy autótolvajt szerdán… Tovább olvasom