Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

A parkolási helyzet miatt demonstrálnak Sopronban

A Gazda utca lakói demonstrációt szerveznek október 1-jén, pénteken délután 4-től este 6 óráig az utcában kialakult áldatlan állapotú parkolási helyzet megoldása érdekében.

A demonstráció előzménye az volt, hogy az utcában lakó és garázzsal nem rendelkező autótulajdonosok autóikkal a keskeny járdákra kénytelenek parkolni, hogy autóikkal ne akadályozzák a forgalmat, ami így is elég körülményes. Ezzel természetesen megnehezítik a járdán való gyalogos közlekedést.

Mivel más lehetőség nincs a parkolásra, a forgalmi dugó elkerülése érdekében kénytelenek ezt a megoldást választani. Az utca autótulajdonosainak ˝végigbüntetése˝ már nem először fordul elő, a problémára azonban érdemleges megoldás nem született. A lakók megelégelték ezt a helyzetet és a mintegy 30–50 érintett személy demonstrációval kívánja felhívni a város vezetésének figyelmét. A demonstráció pontos helyszíne: Gazda u. 28. – a Bschaden borozó környékén.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. 1lakó 2010. október 04. 22:06
  „soproni és soproni.hu!
  Soha nem foglaltam magamnak a helyet székkel,vödörrel!
  Tisztában vagyok vele,hogy közterület az utca,ezzel nincs is semmi gond,viszont az egész cikk a büntetések miatt született.Sajnos olyan is volt már,hogy fizető parkolóba voltam kénytelen megállni ahhoz,hogy időre hazaérjek,mert máshol nem tudtam.
  Amúgy nem vagyok elkényelmesedve,sokat gyaloglok,sőt,ha tehetem,sok helyre kizárólag gyalog megyek.
  A belvárosba el sem indulok autóval,mert tudom,hogy ott szinte lehetetlen parkolni.
  Amúgy ha az utcában ahol laktok lenne hely,ti is inkább odaparkolnátok,nem??Na ezt tettem én is és sokan mások,csak meg lettünk büntetve...olyanért,ami érdekes módon egész eddig nem okozott problémát.

  soproni!ha a lakás,ahol laksz a saját tulajdonod,akkor meg én cserélnék Veled...”
 • 26. soproni 2010. október 04. 13:01
  „23! 1lakó! Mit szólnék? Nem szólhatnék semmit,még akkor sem,ha bosszantana,mert az már közterület. Hidd el,az egész városban katasztrofális a parkolás,mert az autók száma egyre csak nő. Nekem naponta több kört kell megtennem a Mária szobor körül,mire sikerül végre parkolóhelyet találnom ,mikor hazamegyek. Hiába vagyok bérletes,az nem jogosít fel arra,hogy esetleg egy székkel,vagy vödörrel foglaljam magamnak a helyet. Nekem sem tetszik,hogy néha kétszer kell fordulnom az autómig,mire hazacipelem a cuccom,de ez van. Azért szivesen cserélnék veled......neked legalább van saját házad:)”
 • 25. soproni.hu 2010. október 02. 04:06
  „válasz: 1lakó-nak!
  Kibérelmém a házam elött lévő közterületet a házam elött, és így csak én parkolhatnék oda!

  Valjuk be , Mi autósok! Nagyon elkényelmesedtünk!! csak van aki tud egy kicsit gyalogolni, van aki nem!!!
  Szerintem ennnyi.........!!!”
 • 24. IkvaHírLACEE 2010. október 01. 23:06
  „Akartam is kérdezni, hogy miért nem járnak be a kapun a kocsijukkal az emberek, de ezt alább már megválaszolták.”
 • 23. 1lakó 2010. október 01. 23:00
  „soproni!
  Nemcsak az autók miatt kényszerülnek a gyalogosok az úttestre,hanem sok helyen járda sincs...
  Vannak olyan utcák,amiket én sem szeretek ezért+azért,én is kikerülöm azokat.
  Te mit szólnál hozzá,ha állandóan a házad előtt parkolna valaki,főleg akkor,amikor nagybevásárlásból mész haza,esetleg az idős,beteg hozzátartozód éppen veled van,és a szomszéd utcából kell elcipelned a cuccot,na meg vonszolgatni az illetőt(és ezt rendszeresen,nem egyszer-kétszer)
  Mi is úgy oldottuk meg a parkolást ahogy tudtuk-idézve szavaidat-,csak minket megbüntettek!”
 • 22. Dresi 2010. október 01. 20:20
  „A Gazda utcának már réges régen egyirányú útcának kellene lennie !!! Ha logikusan vennénk ,mivel a Balfi utca a város felé egyirányú,igy a Gazda utcának fentről tehát a Szent Mihály utca felől a Híd utca felé!De ez a megoldás már régen kipattanhatott volna a városházán dolgozó ,túliskolázott közlekedési mérnökök fejéből.
  AJÁNLOM FIGYELMÜKBE A MEGOLDÁST ! még jogdíjat sem kérek :))))))))
  Ezzel a megoldással megoldott a parkolás (egy oldalon, persze fizetős parkoló nélkül ! ),+nem kell félni a sok barom gyorshajtó szemben jövőtől. !!! A végigbirságolók meg tuti hogy a ba.om Szombathelyi zsaruk voltak akik itt Sopronban töltik fel a kasszájukat ha kimerűlt .Sajna egyre sűrűbben jelennek meg.”
 • 21. pistika 2010. október 01. 17:39
  „Tokióban csak az vásárolhat autót, aki igazolja, hogy van saját garázsa vagy bérelt parkolóhelye. Jó lesz megszokni. Érdemes egyébként a Gazda utcán felfelé is nézni, gyönyörködve az utcát pókhálókánt csúfító mindenféle kábeleken.”
 • 20. soproni.hu 2010. október 01. 16:25
  „AR156 -nek!
  Igazad van! pár nyomorult virágláda szép látvány, és kell is!
  De ezeket ne arra használjuk hogy a küzterületen lévő, éppen a saját ház elött lévő,a ház tulajdonos álltal ki nem bérelt parkolóhelyet foglaljuk.... Kivéve, ha csak nem a kapuba van, mert oda amúgy sem lehet parkolni, mint tudjuk...”
 • 19. soproni.hu 2010. október 01. 15:17
  „Engem nem érdekel ha gyalogolni kell, vagy máshol parkolni, mert egész városra szóló parkoló bérletem van..
  De az hogy a kapun amire táblát is tettem ki hogy "autó kihajtás, kérem szabadon hagyni" aztán pillanatnyilag gyalogosan is alig lehet ki-be járni, na ez aztán a bosszantó....
  próbálok képet is küldeni a kisalföldnek, remélem sikerül....
  (ha felhívom a rendőrséget, azok szarnak erre rá!!)”
 • 18. AR156 2010. október 01. 15:13
  „Kedves Soproniak! Remélem ebben a 2 órában nagy ívben elkerülik autóikkal a Gazda utcát a forgalmi káosz elkerülése érdekében és leparkolva a környező utcákban csatlakoznak a demonstrációhoz! :) Bárki kívánja a fizető parkolást a házam elé neki is hasonlókat kívánok.. Tulajdonképpen épp eladó egy bentlakásra már nem igen alkalmas ház nagy telekkel az utcában lehet hogy egy vállalkozókedvű cég felépít a helyén egy parkolóházat és minden gond megoldva..? Kiváncsi lennék hogy ahhoz mit szólnának, mert akkor mindenki jönne az utcaképpel stb. Ebben az utcában még egy nyomorult fa sincs nem hinném hogy pár virágláda bárki nem itt lakó szemét szúrhatná.. Autó van parkolni kell a gyalogosnak ki kell kerülni ez tény nem kéne 50-60-al száguldozni hanem betartani a 30-at és akkor bátran lehetne menni a közúton. üdv´”
 • 17. soproni 2010. október 01. 14:35
  „9.1lakó! Miért kellene kikerülni azt az utcát,csak azért mert nem tetszik,hogy az autók miatt a gyalogosok az úttestre kényszerülnek?Idegenek ,meg miért ne parkolhatnának közterületen? Olyan nincs,hogy a lakó megtilthatja másoknak a parkolást,sőt a virágládák,vödrök és egyéb helyfoglaló eszközök kihelyezése miatt büntethetnek a közterületesek.Védett hely? Hmmm....talán 1 garázs? :) Több ezer autósnak van hasonló problémája,nem csak ott,de a város minden pontján és sajnos kénytelenek megoldani úgy a parkolást,ahogy tudják. soproni.hu!Igazad van.Elképzelhetőnek tartom,hogy elgondolkodnak az illetékesek a fizetős parkolási lehetőségen.”
 • 16. doktore 2010. október 01. 14:03
  „Jelzem az Erzsébet u. , Kis János u. , Deáktér környékén is lehetetlen a parkolás. Nekem II. zónabérletem van(közel 50000.-/év), de NEM TUDOK ZÓNÁN BELÜL PARKOLNI!!! Ha máshol parkolnék megbüntetnek! A zónákat pedig sok helyen átmenet nélkül jelölték ki pl.: Lackner K. u. III.-as Ógabona tér I.-es.
  A Deáktér átalakításával, jelentős parkolóhely csökkenés történt, amit a mélygarázs helyettesítene...de nem teszi! Patt helyzet! Az GYSEV pályaudvar környéke fizetős lett...van is hely bőven...ellentétben a a fent említett utcákban, ahol 0!
  Nekem nem jelentene gondot, hogy ne a házam előtt parkoljak, tudok menni pár száz métert! De legalább a ház környékén lenne hely!!!
  Valószínűleg egyre több lakossági demonstráció lesz emiatt! A következőhöz Én is csatlakozom!”
 • 15. FREDDY/S 2010. október 01. 13:44
  „Ha Sopronban a mélygarázs helyett három súlyponti helyen garázsház épült volna, akkor a parkolási problémák megoldódhattak volna, és nem kellene tisztességtelenül a felszíni parkolásért többet fizetni, hogy valaki a hetedik szintre süllyedjen, nemde...”
 • 14. boy1970 2010. október 01. 13:18
  „Az utca elején a -Híd utca felöl nézve-van csak járda utána esővíz elvezető árok van ami le van aszfalzozva.”
 • 13. soproni.hu 2010. október 01. 10:29
  „A pakoló helyet foglaó diszperzites vödör nagy divat lett az utcában! Na ezekkel alapból kifizettetném a több százezres éves bérleti díjat aztán azt tesz ki amit akar!!!”
 • 12. soproni.hu 2010. október 01. 10:26
  „Én a környéken lakom, és ismerem az itt élő embereket. És tudom azt is hogy aki távirányítóval nyitja a 3 beállásos garázsát, még annak is kint van az utcán egész nap két autója! Na! Neki legalább lehetne esze, vagy legalább ne demonstrálna!
  De a környék parkolási helyzete nagyon elszabadult, az tény! Főleg amióta a halász utca fizetős lett, így a kedves tanárok, és diákok is a környező kis utcákba parkolnak. Lehetnének ezek is fizetősek, akik meg ott laknak azok meg bírjanak ki évi 3 ezer forintot hogy az utcán parkolhassanak, vagy a háza elött bérelje ki a helyet, ami ugye közterület, és nem az övé, X100ezer forintér évente! azt akkor pofázhat hogy ki, és miért állt meg a háza elött. Engem nem zavar ha nem tudok a házam elött megállni, csak a kapun ki tudjak menni...
  (egy Hegy utcai lakos)”
 • 11. S.opron 2010. október 01. 08:59
  „Lehet máshol is parkolni, nem csak a bejárati ajtóban. Ha kicsit sétál az ott lakó, akkor nem lenne ez a helyzet - mivel nem tud beállni az udvarba. Én is azt osztom, hogy legyen egyirányú - sokat járok arra autóval -, ugyanis ha nem állnak ott az autók akkor is van olyan része az utcának, ahol alapból is keskeny az utca a kétirányú forgalomnak. A parkolók meg legyenek fizetősek ott is - továbbá a Szent Mihály utca teljes hosszában, Hegy utca -, és akkor már nem lesz annyi "ingyenélő" azokban az utcákban. Az ott lakók meg meg tudják venni a 3.zóna lakói éves bérletét. Én legalább is megvenném, hogy meg tudjak állni.”
 • 10. bleee 2010. október 01. 00:16
  „Kedves Nemde Frédi/sö! Nevezd néven a felelőst! Koménista lehet nemde?”
 • 9. 1lakó 2010. szeptember 30. 21:57
  „Ebben az utcában néhány helyen járda sincs,tehát egyes részeken amúgy is az úttesten kell közlekedni gyalogosan ha parkol autó-ha nem.Ezzel nem is lenne gond(akinek probléma,kerülje ki ezt az utcát),viszont az a borzasztó-és ezzel érdekes módon nem foglalkoznak a rendőrök-,hogy kint van a 30-as tábla és meg lehet számolni hányan tartják be.Száguldoznak az autók és ettől ÉLETVESZÉLYES ez az utca!!!!
  Amúgy az sem megoldás,hogy az utca egyik oldalán parkoljanak csak az autók,mert nem fér el annyi kocsi egyoldalon.Aki nem tudná,több olyan tulajdonos van,aki nem tud bejárni az udvarra annak adottsága miatt vagy többen laknak egy udvarban stb.Vannak olyan házak,ahová több autó is tartozik,mindenki szivesebben tenné őket védettebb helyre,nem pedig rettegni,hogy a száguldozók mikor hajtanak neki,a "karcolgatókról" meg nem is beszélve.
  Egyébként gyakran parkolnak "idegenek" is,főleg mióta a Halász u.-t fizetőssé tették,ilyenkor az ember a saját háza elé nem tud beállni...És valóban nem beszélve arról,amikor mise van,temetés van,halottak napja...”
 • 8. soproni 2010. szeptember 30. 20:29
  „5.palika! Jól emlékszem,hogy valamikor már volt egyirányú?”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszermoly-csapda a lisztek mellett a Tescóban - fotó

Olvasónk küldött fotót egy elsőre tán szokatlan párosításról, de a Tesco szerint a kihelyezés… Tovább olvasom