Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A nemes települések találkoznak

Nemeskér - Nemeskér ad otthont a Nemes- előnevű települések nyolcadik találkozójának. Előzetesen tizenhét helyről 230 résztvevőt várnak a szombati programokra.

Három jeles eseményre is készülnek Nemeskéren. A települést érte az a megtiszteltetés, hogy itt tarthatják meg szombaton a Nemes- előnevű települések találkozóját.

Megyénkben egyedül Nemeskér neve tartalmazza a Nemes- előnevet, míg országszerte 30 ilyen település található.

Előzetesen 17 helyről jött visszajelzés, hogy részt vesznek a találkozón. Szerbiából Nemesmilitics, Szlovákiából Nemescsó és Ausztriából Nemesvölgy falvakból is érkezik küldöttség.

– A falu szinte minden lakosa készül az eseményre, társadalmi munkában szépítették meg a művelődési házat és a régi iskola épületét – mondta el Jóoné Nagy Csilla polgármester. – A háziasszonyaink saját készítésű süteményekkel várják majd a vendégeket. Példát is szeretnénk mutatni, hogy az olyan kis település, mint a miénk, összefogással nagyszabású rendezvényeket is tud tartani. Községünk idén ünnepli első említésének 770. évfordulóját, erről is megemlékezünk.

A településen Bollók Istvánné felújíttatta a család egykori kovácsműhelyét. A berendezések, eszközök a régi formájukban láthatók. Kovácsolás azonban egyelőre nem lesz, ugyanis ehhez további befektetések szükségesek. A műhelyt a találkozó keretében avatják fel.

A program

A VIII. Nemesek Nemzetközi Találkozója szombaton délelőtt tíz órakor a művelődési ház udvarán tartandó megnyitóval veszi kezdetét. Délután tekintik meg az evangélikus és a katolikus templomot, a Szent János-szobrot, valamint az egykori vármegyeháza épületét. Kettő órakor felavatják a kovácsműhelyt. Fellép a sopronkövesdi Kövirózsa, Tarnai Kiss László, Ihos József, Aradszky László. A stafétabot átadása után a napot bál zárja.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drasztikus gyógyszerárváltozás

Akad olyan vérnyomáscsökkentő gyógyszer, amelynek ára háromszorosára emelkedett augusztustól, ugyanakkor néhány gyógyszerért kevesebbet kell fizetnünk. Összességében nem a gyógyszerárak növekedtek, hanem a tb-támogatás csökkent drasztikus mértékben. Tovább olvasom