Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

A Naprendszer titkaival ismerkednek Sopronban

– A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 1994 óta rendezi meg évenkénti űrtáborát fiataloknak.

– Kiskorom óta érdekelnek az univerzum titkai, így amikor értesültem az űrtáborról, azonnal jelentkeztem rá. Szüleim is támogatták az ötletet. Sok újdonságot hallottam az űrszondákról, a Naprendszerről és a kis égitestek kutatásáról – mondta a nagycenki Kiss Regina, a soproni Széchenyi-gimnázium diákja.

Az egy hét során a diákok űrkutatókkal találkoznak. Orosz Ádám Károly Kárpátaljáról, a nagyberegi református líceumból érkezett az űrtáborba.

– Nekem ez már a második űrtáborom. Odahaza is szívesen nézem a témával kapcsolatos tudományos ismeretterjesztő filmeket. Az itteni előadások igazán színvonalasak, érdekesek. Fantasztikus, milyen csodákat rejt maga a Naprendszer és a kozmosz.

Az űrtáborozók egy csoportja dr. Bacsárdi Lászlóval (középen), mellette Kiss Regina és Orosz Ádám Károly.
Az űrtáborozók egy csoportja dr. Bacsárdi Lászlóval (középen), mellette Kiss Regina és Orosz Ádám Károly.


– A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 1994 óta rendezi meg évenkénti űrtáborát fiataloknak. Sopronban másodszor vagyunk, először 2000-ben tartották itt a rendezvényt.

Azt megelőzően 1998-ban Győrben volt az űrtábor, az arról szóló beszámolóban a Kisalföld éppen azt a diákot, Hirn Attilát szólaltatta meg, aki a mostani űrtáborba mint elismert űrkutató jött előadást tartani – mondta dr. Bacsárdi László, a MANT főtitkára, a Nyugat-magyarországi Egyetem intézetigazgatója.

– A táborban a diákok bővíthetik űrtevékenységgel kapcsolatos ismereteiket, s vetélkedőkön, kirándulásokon vesznek részt. Megnézzük a bécsi ENSZ-központ állandó űrkutatási kiállítását és az ENSZ Világűrbizottság üléstermét is. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúnyán összevertek egy rabot a sopronkőhidai börtönőrök?

Az őrök szerint Z. Róbert találta ki az egészet. Hatan ülnek a vádlottak padján a kedden kezdődött perben. Tovább olvasom