Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

A napokban újraindulhat a munka Balfon

Balf - Januárban késő tavaszra ígérték a befejezést, azonban még mindig félkészen áll a balfi buszforduló és ivókút kivitelezése.
A csütörtöki képviselő-testületi ülésen döntés született a balfi buszforduló és ivókút környékén zajló beruházásról. Eszerint a jelenlegi városvezetés tartja az előző testület kötelezettségvállalását, így a 75 millió forintos beruházás 60 százalékát, azaz 45 milliót vállal át a költségekből.

Mint ismert, a balfi palackozóüzem az előző városvezetéssel közösen kezdte el a pihenőpark és az ivókút kialakítását tavaly (Kisalföld, 2007. január 16., Balf gyöngyszeme lesz az új kút). A tereprendezés év elejére elkészült, akárcsak a pavilon, a közművek is a helyükre kerültek, sőt, a kutat borító Zsolnay-kerámia is megérkezett még januárban. A buszforduló is üzemel június közepétől, vagyis négy 14-es járatpárnak ez a balfi végállomása.

A városházi zöldjelzésig azonban nem folytatódhatott a kivitelezés. Gyetvai János, a balfi palackozó Pet Pack kft. termelési igazgatója kijelentette, a jövő héten újraindítják a munkát.

– Minden anyag helyben van, ha az időjárás megengedi, év végére el is készülhet a kút és környéke. Hátravan még a járdák, lépcsők kialakítása, a világítás biztosítása a parkoló és a gyalogjárda felett, a parkosítás és a burkolás – sorolja Gyetvai János.

– Amíg fagyveszély nem fenyeget, a Zsolnay-kerámia mihamarabb a helyére kerül. A vizet is felvezettük már a kúthoz, csak beüzemelésre vár.

A jelenlegi megállapodás szerint amint elkészül a park és a kút, a palackozó hivatalosan átadja a területet a tulajdonos városnak.

Bertha Ágnes
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve a családokért a korai fejlesztő

Sopron - Tíz évvel ezelőtt szakemberek és szülők összefogásából született meg a soproni korai… Tovább olvasom