Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 19°C

A napokban kezdődhet a hévízkutató fúrás

Nagycenk-Sopron - Nagycenken megtartották a munkaterület átadás-átvételi eljárását, így várhatóan napokon belül megkezdődhet a termálvizet kutató fúrás. A munkálatokra 120 millió forint áll rendelkezésre.
Az előzetes felmérések szerint nagy az esélye annak, hogy Nagycenken termálvizet találjanak. A kutatófúrás munkálataival megbízott céget nyílt közbeszerzési eljáráson választották ki. A nyertes cég a sándorfalvi székhelyű Aquaplus Kft. A munkaterület átadása hamarosan lezárul.
– A vízjogi létesítési engedély idén december 29-én jár le, tehát legkésőbb addig el kell kezdeni a fúrási munkálatokat – mondta el Horváth István, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. beruházási irodavezetője. – Az előzetes tervek szerint a napokban elkezdődhet a munka. A munkák szerződéses befejezési határideje jövő év június harmincadika. A kivitelező szándékai szerint azonban e határidő előtt, előreláthatóan tavaszra végezne a fúrási munkákkal.

Horváth István hozzátette, a hévízkutatás mintegy 120 millió forintos költségét a soproni önkormányzat és a vízmű közösen állja, amihez a nagycenki önkormányzat – szándéka ellenére – nem tud hozzájárulni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mikulás megajándékozta a régi-új rektort

Sopron - Az új Nyugat-Magyarországi Egyetem ideiglenes szenátusa a rektorválasztó ülésén dr. Faragó… Tovább olvasom