Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

A művelődési ház a település egyik központja

A magyar kultúra napján, vasárnap a fertőszentmiklósi művelődési házban is ünnepséget tartottak.
A magyar kultúra napján, vasárnap a fertőszentmiklósi művelődési házban is ünnepséget tartottak. A tavaly átadott épületben, amely az elmúlt egy évben igazi központja lett a település közösségi életének, a Rozmaring Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület tagjai is szerepeltek.

A településen a közösség összefogásában fontos szerepe van a kultúrának. A tavalyi átadást követően a fertőszentmiklósi művelődési ház mára a település élő kulturális központja lett.

Az elmúlt egy év bebizonyította, nagy szükség volt már egy ilyen létesítményre. A hét minden napjára több program is jut. Egyre többen vesznek részt valamelyik programjukon, akár mint közönség, akár mint aktív közreműködő. Az emberek megszokták és igénylik a közösségi rendezvényeket.

A nyugdíjasegyesület mélyen átélt műsorában Nagy Jenő egy idős ember szájából nem gyakran hallható dalt, a Honfoglalás című film betétdalát énekelte el. A Rozmaring Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját. Az idősebb korosztálynak biztos hátteret jelent egy ilyen közösség.

– Az egyesület tagjai szeretnék megőrizni és átadni az általuk még ismert hagyományokat a fiatalabb korosztálynak, miközben ők maguk nosztalgiával gondolnak vissza a régebbi időkre. A kultúra az alap, arra épül ez a közösség – mondja Ivánkovits Lászlóné, az egyesület művészeti vezetője.

Az idősek törekvése nem haszontalan, bizonyíték volt rá a Pántlika Néptánccsoport műsora, hiszen vannak és mindig is lesznek követői a hagyományoknak. A rendezvényen dr. Medgyasszay László, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszkáltak a tükörjégen

Kora reggel még nem tűnt vészesnek a szemerkélő eső, kilenc órára aztán beütött a „krach”. A legrosszabb helyzet a Bécsi úti határátkelőhelynél alakult ki, ahol a 84-es főút négysávos részén egymás után több autó is összeütközött és árokba fordult. – Ausztria felé haladtam, amikor hirtelen annyit éreztem, hogy hátulról valaki belém jött – mondta el lapunknak egy soproni autós. Tovább olvasom