Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

A munkaügyi bírósághoz fordult a polgármester

Fertőrákos - A munkaügyi bírósághoz fordult Palkovits János fertőrákosi polgármester, hogy vizsgálják felül a fegyelmit eredményező rendkívüli ülés és a fegyelmi határozat jogszerűségét.
A vitatottan elköltött 39 millió forint mellett „a rendezési tervvel kapcsolatos folyamatos félretájékoztatás" miatt indítottak fegyelmi eljárást Palkovits János fertőrákosi polgármester ellen a nyáron. Akkor a tíztagú testületből heten jelentek meg a tárgyaláson. A képviselők elfogadták a fegyelmi bizottság jelentését, viszont ketten pusztán a fegyelmi tényét támogatták, a pénzügyi szankciót nem. Palkovits János végül egy évre vonatkozó illetménycsökkentéssel járó fegyelmiben részesült. A falu elöljárója úgy vélte, az ellene felhozott vádak azt a célt szolgálták, hogy rossz színben tüntessék fel, ezért kilátásba helyezte, hogy a megyei közigazgatási hivatalhoz fordul, s kéri, vizsgálják felül a büntetést eredményező ülés jogszerűségét.

– Tekintettel arra, hogy a rendkívüli ülés jegyzőkönyvét csak több nappal később hitelesítették a képviselők, jogi képviselőmmel tartottunk attól, kicsúszunk a fellebbezési határidőből – mondta a fejleményekről Palkovits János.

– Ezért nem is a közigazgatási hivatalhoz, hanem rögtön a munkaügyi bírósághoz nyújtottunk be keresetet, amelyben kértük, vizsgálják felül, jogszerű volt-e a rendkívüli ülés és ezzel együtt a fegyelmi döntés.

A munkaügyi bíróság elnöke, dr. Paál Sándorné kérdésünkre közölte: a keresetlevél megérkezett hozzájuk, a tárgyalás időpontját a későbbiekben határozzák meg.

Időközben a rendkívüli ülés jegyzőkönyve hivatalból a győri közigazgatási hivatalhoz került. Dr. Csontos Béla, a törvényességi ellenőrzési főosztály vezetője érdeklődésünkre elmondta: a rendkívüli ülésről felvett jegyzőkönyv törvényességi ellenőrzése folyamatban van, a közeljövőben összegezhetik ezzel kapcsolatos megállapításaikat. A határozat tartalmát ugyanakkor nem vizsgálják.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. c1 2008. október 21. 17:21
  „28
  Különben Németországban élek.
  Hol utaltam arra , hogy én ausztriában élek????
  gyenge vagy, mint a harmat!!!!
  Bet"ü"zöd a német nyelvet, te szegény HURKA!!!!!
  29
  Ha végeztél? Akkor válaszolok neked!”
 • 29. gimnazista 2008. október 20. 19:33
  „Most mi volt az íráshiba? C1 te nem csak műveletlen,hanem még pofátlan is vagy.Hibák egyik mondatodból: ennyi helyett,annyi írandó;két vassző helyett,3 kellett volna;rossz szórend;a főnéviigenév használata helytelen,mert magyartalan.Ennyi hiba egy mondatban több,mint sok.Te kérdeztél!?Egyébként jászolnak azt a tárgyat nevezik,amiből a kérődzök szénát esznek.”
 • 28. c1 ellenes egységfront 2008. október 20. 18:00
  „Újra magyarul! Ha ausztriában, élsz mint erre többször utalsz is, akkor miért nem az ottani lakóhelyed ügyében írogatsz? Miért a rákosi ügyekbe szólsz bele-ebben a otromba stílusban? gondolom azért mert, ott nem kellesz mert egy NIEMAND vagy! ittis, ott is!”
 • 27. c1 ellenes egységfront 2008. október 20. 17:48
  „Ja, c1 auch deutsch kann ich sagen, bei dir stimmt etwas NICHT!”
 • 26. c1 2008. október 20. 17:41
  „24,25
  Amit irtatok, ha irásnak megfelne akkor buták vagytok, mint 1 puskás- lesi. 25 Szellentek rád!!!!!
  24 te is unalmas vagy, de karácsonykor mikor idöd van és misére mennél gondold meg, hogy mi a JÁSZOL!
  Különbeb 24-25 németül is levelezhetünk.
  NYÁLKÁK vagtytok!!!
  Ez van és vége részemröl. Két ökröt nem tudok befogadni a ....ban”
 • 25. Réz Imre 2008. október 20. 15:20
  „Baromi nagy tévedésben vagy C1 ha azt hiszed,hogy szellemes voltál.Te csak egy szellentés voltál és vagy.Micsoda különbség?!Már olvasni sem tudsz?”
 • 24. skiz 2008. október 20. 13:30
  „C1! Kár,hogy megszünt Rákoson a tehenészet,ott lenne a helyed a jászol előtt.”
 • 23. c1 2008. október 17. 19:17
  „Különben (22) én sem tudom, hogy ki vagy. Rajki János vagy Rajki Jolán? Szánalmas és unalmas vagy Jolán!!!!
  Na ennyi nyugdijas idöm, mint "neked" nincs ,irogatni!
  Most mi volt az "irás" hiba?
  Sajnos nem "tudod" a kritikát elviselni!
  Akkor kivánok 1szép jó estét néktek! Ja a neveteket elfe..... hoppá megvan;Jolán vagy János”
 • 22. Rajki János 2008. október 16. 08:58
  „Palkovics János Polgármester úrnak jogában áll jogorvoslatért bírósághoz fordulni.Azonban ennek a jogi aktusnak az apropóján senkinek sincs joga önérzetében megbántani egyetlen önkormányzati képviselőt sem,aki történetesen a polgármester fegyelmi büntetésére szavazott. Az önkormányzat tagjai a község választói akaratából végzik munkájukat.Aki őket sértegeti a választókat is sértegeti. Amit a c1 álnév mögé bújó hölgy vagy úr? megenged magának kritikán aluli.Nem hiszem,hogy c1 útszéli "nyilatkozatai" hasznosak lennének a Palkovics úr számára.Az ilyen védelem csak árt. Puskás úrat viszont nem kell megvédeni.Önmagáért beszél prosperáló vendéglője és szolgáltatásokkal elégedett vendégsereg. Iskolába c1-nek kellene járnia-nem beíratkozni-,hogy tanulja meg,a "kinőtted" szó még külföldről is-mert magyar szó-nem egy t-vel,hanem két t-vel írandó. Ebben a fegyelmivel kapcsolatos internet vitában egy dolog vitathatatlan a polgármester úr védelmében nyilatkozók egyike sem adta meg a nevét.Miért? Egy név nélküli álláspont semmire nem kötelez,nem is ér semmit,akárki írhatja. Javaslom az interneten vitatkozó társaimnak,hogy járjanak el önkormányzati ülésekre.Ott első kézből kaphatnak információkat és véleményüket is elmondhatják egy-egy kérdésben.Én ezt teszem.Ha MEGFELELŐ ISMERETK BIRTOKÁBAN LESZNEK,FELTEHETŐEN NEM CSAK SZIMPÁTIA-UNSZIMPÁTIA FOGJA VÉLEMÉNYÜKET FORMÁLNI,HANEM JÓL FELFOGOTT ÉRDEKEIK IS. Fertőrákoson nem az a fő kérdés,hogy kellett-e a Kovácsdombra vízelvezetőárok-kellett-sikkasztott-e a polgármester-nem sikkasztott.,hanem az,hogy tudunk-e fejlődni vagy nem. Kérdés az is,hogy ha fejlődni akarunk,a fejlődést ki,vagy kik fogják végrehajtni?! Meggyőződésem,hogy az elmúlt 10 évet "átaludtuk".A környező települések elhúztak mellettünk,de nagyon. Még azt is tanácsolom a vitatkozóknak,hogy menjenek el Fertődig és a felkeresett községeket hasonlítsák össze Fertőrákossal. Vonják le a következtetéseket és az után nyilatkozzanak. Tíz évvel korábban Fertőrákos a Fertő part legtisztább,legélhetőbb települése volt.Ebből induljunk ki.”
 • 21. c1 2008. október 10. 18:12
  „20
  ABBA jó zenét csinált, most meg abba is marad a pincérke tanár???
  , hogy tányérozik? Amugy jó ötletet nézett 1ami filmböl: TÁNYNÉR MOSÁS=MILLI.”
 • 20. laca 2008. október 10. 09:20
  „Nem hagynátok abba!!?? Hihetetlenek vagytok...
  köszi L”
 • 19. c1 2008. október 09. 18:49
  „18
  Szánalmas vagy mint mindig!!!!!
  Mivel KÜLFÖLDRÖL irtam ott nincs hosszú ö.
  Látom megint te vagy a "tulllllll okoska.
  Különben az Oltárnál már a Pap sem tudna segiteni neked.
  Igyál még 2-liter bort és jó "iccakát"”
 • 18. aztahétszencsit 2008. október 08. 21:33
  „c1, lehet, de neked újra oda kéne járnod, ugyanis azt a szót, hogy "kinőted" már ha van ilyen magyar szó, hosszú ő-vel írják!”
 • 17. c1 2008. október 08. 18:57
  „16
  Biszti már "kinöted" a sulidat, mivel te egy egész nagy "HÁNYINGER VAGY" A Puskás lesinél további jót neked pici GILISZTA!!!!!”
 • 16. aztahétszencsit 2008. október 07. 19:40
  „c1! MOST MÁR SZÁMOMRA NEM KEDVES!

  HA PROBLÉMÁD VAN A PUSKÁS CSABÁVAL RENDEZD LE VELE SZEMTŐL, SZEMBEN NYÍLTAN!
  A POLGÁRMESTER FOLYAMATOS TÖRVÉNYSÉRTÉST KÖVET EL, S MOST VÉGRE VAN EGY OLYAN TESTÜLET / NEM BÓLOGATÓ JÁNOSOK, LÁSZLÓK, RUDOLFOK/ AKIK TÖRVÉNYES KERETEK KÖZT, JOGSZERŰEN SZÁMON KÉRIK TŐLE. EZÉRT VÁLASZTOTTUK ŐKET. EZ NEM BESÁROZÁS HANEM REMÉLHETŐLEG EGY MASZATOLÓS KORSZAK VÉGE. A PUSKÁS SZERINTEM A FALUNAK MÉG NEM ÁRTOTT. A STÍLUSODAT TEKINTVE, SZERINTEM TE VAGY CIRKUSZBA VALÓ, NEM IS INKÁBB ÁLLATKERTBE!
  ÉRTED ZOO, TIERPARK HUUUUHUUUHUUU”
 • 15. c1 2008. október 07. 18:28
  „12
  Ha "Pedagógus" lenne, akkor vissza a suliba és ne tányérozzon! Ha mégis akkor van lehetösége Cirkuszba menni. Ott kivánok Neked JÓ ÉTVÁGYAT A lesipuskás "ÉTTTLLLAPRA"
  Ez van.
  Szép jó estét”
 • 14. nocsakhontas 2008. október 06. 21:19
  „Hű-ha! Az igaz hogy a pénzel elszámolni el lehet, de ahol mindig többet fizetnek a munkáért mint amibe megállapodnak, ott éri meg a vállalkozóknak igazááán. Főleg ha a polgármester úr rendeli meg a munkát. Meg ki is fizetik. De nekünk rendelte. Csak így tovább!! Igaz az iskola-ovoda sportclub meg koplal!!”
 • 13. aztahétszencsit 2008. október 06. 21:06
  „Kedves c1! A Puskás Úr úgytudom nem pincér hanem Pedagógus.
  A Polgármester úr Iszapkotró kapitány-szintén nem Politikus.
  Szerintem a falu szörnyű állapotban van erről az tehet aki régen hatalmon van!”
 • 12. c1 2008. október 06. 18:01
  „Puskás mehetne pincérnek, ami volt!
  Biztos még tudna 1 tálat 2 kezében tartani. Szerintem csinálja, amit tanúlt, ha tanult és a politikába ne dumcsizzon bele!!
  Különben "töri" már a német nyelvet????????”
 • 11. Az nevet aki útoljára nevet.... 2008. október 06. 11:34
  „Polgármester úr jól csinálta, a munkaügyi bíróságon úgy is nyerni fog. Még egyszer sem vesztett a munkavállaló.Az enevet aki utóljára nevet!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtélyes földkupacok

Sopron - Rejtélyes földkupacok után „nyomoznak" a közterület-felügyelők az Ágfalvi út mentén.… Tovább olvasom