Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A munkaszüneti nap mellé megbecsülést is kérnének

Egészségügyi szakemberek tartottak csütörtökön tanácskozást Sopronban. A 16. Szakdolgozói Tudományos Értekezleten a legújabb eljárásokról is számot adtak a városból és a megyéből érkezett meghívottak.

A rendezvényen elhangzott, beteget ápolni empátia, türelem nélkül és a megfelelő alapismeretek hiányában lehetetlen. A résztvevőknek éppen ezért megköszönték, hogy hívek az esküjükhöz és mindent megtesznek a betegek gyógyulásáért, még akkor is, ha folyton változnak, és egyelőre nem javulnak a körülmények, s a szakma anyagi és erkölcsi megbecsülése is hagy kívánnivalókat maga után.

Dr. Amberger Erzsébet kistérségi tiszti főorvos köszöntőjében elmondta, örül, hogy egyre nő a rendezvény résztvevőinek száma, ami azt jelenti, hogy még mindig vannak, akik nem vesztették el az ápolás fontosságába vetett hitüket.

A rendezvényen a legújabb terápiás eljárások mellett szó esett az egészségügy jövőjéről is. A résztvevőket dr. Amberger Erzsébet kistérségi tiszti főorvos köszöntötte.
A rendezvényen a legújabb terápiás eljárások mellett szó esett az egészségügy jövőjéről is. A résztvevőket dr. Amberger Erzsébet kistérségi tiszti főorvos köszöntötte.

– Sok változás történt mostanában, új fogalmakat kell megismerni. Nem lesznek súlyponti, csak városi, megyei térségi és országos kórházak, s megnő az alapellátás fontossága is. A központi hívásokat a mentőkhöz irányítják és feloldják az ellátási korlátokat, az egészségügyiek ünnepe, a Semmelweis-nap pedig munkaszüneti napként szerepel a jövőben – tudatta a hallgatósággal a kormányzat elképzeléseit. A tiszti főorvos sajnálja, hogy az elmúlt esztendőkben – az elhibázott egészségpolitikai döntések és a pénzhiány miatt – sok embernek megingott a hite és a bizalma az egészségügyben, és az orvosokat, nővéreket tették felelőssé mindenért. A megjelentek egyetértettek abban, mindennél fontosabbak a betegek, de jó érzéssel töltené el őket, ha olykor szó esne a szakdolgozók jogairól is.

Az előadások során egyebek mellett beszéltek a mesterséges táplálásról, a modern sebészeti ellátásokról, a komplex onkoterápiáról és az idősek ápolási nehézségeiről is.

Olvasóink írták

 • 4. FREDDY/S 2010. november 22. 18:07
  „Amíg csak tünetkezelés van, gyógyításról beszélni nem lehet, mert akkor a gazdaság is jobb helyzetben lenne, nemde...”
 • 3. Eüdolgozó 2010. november 22. 08:17
  „+2. sanyi00!
  Ugye csak viccnek szzántad a kérdésed?! Feltételezem, hogy ügyelet lesz aznap mivel mi nem tehetjük meg, hogy 1 évben akár csak egyetlen napra is meghszüntetzjük a gyógyítást! Nem úgy mint a köztisztviselők amikor a napjukon nem dolgoznak!”
 • 2. sanyi00 2010. november 22. 07:33
  „Azon a napon mi lesz a betegekkel?”
 • 1. Eüdolgozó 2010. november 20. 11:25
  „Sokszor még emberileg sem meg nemhogy anyagilag! 4 éve nemhogy béremelést nem kaptunk egy árva Ft-ot sem hanem inkább még elvettek tőlünk. Ja, és, hogy merre tart a magyar egészségügy? Hát természetesen külföldre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is jótékonykodik a Heineken Hungária

A 2008-ban elindított Heineken Hungária Sopronért program idén is folytatódik. A korábbi évekhez… Tovább olvasom