Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A mosoly a hosszú élet titka - 101 éves Marita néni

Sopron - A mosoly összeköti szívünket, aki mosolyog, az szeretetet ad és kap – vélekedik a hosszú élet titkáról a mindig derűs Marita néni, akit hétfőn köszöntöttek 101. születésnapján a Pedagógusok Nyugdíjas Otthona lakói.

Tizenegy unoka és huszonnégy dédunkoka köszönti a hétvégi családi ünnepségen 101. születésnapján Takács Jánosnét, Marita nénit. A Pedagógusok Nyugdíjas Otthonában élő idős asszonyt hétfőn házi ünnepségen is felköszöntötték, mint az otthon első 101 éves lakóját. – Anyuka Kismartonban született 1908-ban és Petőházára költöztek, amikor Ausztriához csatolták azt a területet – mesélte dr. Szakonyi Józsefné, Marita néni lánya. – Négy gyermeket nevelt fel, mindig a családért élt. Kilenc évig gondozta járni képtelen édesapját és már idősen, 94 évesen, a beteg húgát is ő ápolta.

Marita néni néhány éve a nyugdíjas otthonban él, ahol kedves, vidám jelleme miatt a lakók hamar megszerették. A legidősebb asszony fiatalosságot csempész a mindennapokba, felvidítja azt, aki szomorú. Mobiltelefonál, ünnepségeken ő az első, aki kezdi táncot és mindenkit mosolyogásra biztat. – A mosoly összeköti szívünket, aki mosolyog, az szeretetet ad és kap. Osszuk meg a mosolyt, hogy minél többen részesüljenek a szeretetből – így köszönte meg a neki rendezett ünnepséget elérzékenyülve Marita néni.Az önkormányzat nevében Abdai Géza alpolgármester adott át ajándékot a Pedagógusok Nyugdíjas Otthona legidősebb lakójának. A hétvégi családi ünnepen harmincöten köszöntik Marita nénit.

Olvasóink írták

 • 6. antilibsi 2009. február 12. 11:32
  „A mosoly a hosszú élet titka. Na igen! Meg a cigánymentes lakóhely. Abból sajnos egyre kevesebb van.”
 • 5. MTT 2009. február 10. 16:49
  „Ez így van, ahogy előttem írtátok! Nagyon ritka, hogy hozzátartozó megköszönje, amiért dolgozunk. Konkrétan volt olyan, aki azt mondta nekem, hogy ő azért fizet, hogy ellássam az anyját, meg különben is azért kapom a fizetésem, ha meg nem tetszik, mondjak fel... Hozzáteszem, folyamatosan kritizálta a hozzátartozó a nővérek munkáját, mire én megkérdeztem tőle, hogy ha ő jobban tudja a gondozási feladatokat, miért tette be az anyját egy otthonba?!
  Pozitív példaként: Egyetlen egyszer történt -szenteste voltam éjszakás nővér, mikor az egyik néni fia felhívott és szeretettel kívánt áldott ünnepet és zárszóként köszönetet mondott a munkámért (munkánkért) amivel az ő édesanyját ápoljuk. Megható és egyben nagyon jólesett, hogy ilyen is van.”
 • 4. yello 2009. február 10. 16:33
  „kackac: majd ha non-stop ápolod a 80-90 éves mamádat, eteted, tisztázod...na akkor legyél cinikus!
  Nem szóltam meg, aki ezt nem vállalja fel és otthonba költözteti idős hozzátartozóját...de ismerjék már el, mennyi terhet vesznek le az ápolók egy család válláról.
  Szerinted hányan látogatják akár csak hetente őket? Megsúgom: kevesen...”
 • 3. kackac 2009. február 10. 13:54
  „Isten éltesse Marita nénit, az ápolókat, a családot, yello-t, nice-t és az újságírót.”
 • 2. nice 2009. február 10. 12:19
  „Yello, egyetértek veled. Szégyen, hogy ekkora Marita néni családja, mégis otthonban kell élnie.
  Isten éltesse Marita néni!”
 • 1. yello 2009. február 09. 14:31
  „Boldog születésnapot Marita nénit!

  Cziráki Viktória, Osváth András, Abdai Géza, Takács család: mikor olvasom már egyszer azt, hogy a sok egyéb mellett KÖSZÖNJÜK AZ otthon ÁPOLÓINAK lelkiismeretes munkájukat??? maguk szerint az ott élő nénik-bácsik életét 24 órában kik segítik, felügyelik s amikor már teljesen magatehetetlenek, kik ápolják őket?
  A sokadik cikk az idős születésnaposokról és még egyikben sem köszönte meg senki a munkájukat.
  Ezért tart ott az egészségügy, ahol...ezek a "közkatonák" csendben teszik a dolgukat éjjel-nappal, ennyit csak megérdemelnek!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Disznót vágtak a sopronhorpácsiak

Sopronhorpács - A tavalyi, jól sikerült közös disznóvágást követően, az elmúlt szombaton ismét… Tovább olvasom