Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

A minisztérium egyelőre nem fizet

Győr-Moson-Sopron - Eredménytelenül zárult az Önkormányzati Minisztérium és a tűzoltókat képviselő ügyvédek legutóbbi egyeztetése. Ami a leglényegesebb: a túlmunka után járó – jogos – illetményt továbbra sem fizetik ki.


Nyár elején még úgy tűnt, csupán néhány kérdést kell tisztázni ahhoz, hogy megállapodjon a tűzoltókat képviselő soproni ügyvédi iroda, valamint az Önkormányzati Minisztérium. Ám a héten megtartott egyeztetésen kiderült: nincs egyezség, a minisztérium egyelőre nem fizeti ki a túlmunka után járó illetményt. Ennek értelmében tovább folytatódnak a munkaügyi perek. A következő tárgyalást szeptember 15-én tartják Bács- Kiskun megyében, itt várhatóan a ledolgozott túlmunka után járó bér kiszámításának elvéről döntenek.

– Felhívtuk Jauernik István államtitkár figyelmét, hogy legalább két év kell ahhoz, hogy jogerősen lezáruljanak a bírósági perek – mondta el a Kisalföldnek Szekeres Csaba ügyvéd. – A késedelmi kamatok összege pedig lényegesen nagyobb összeg, mint amekkoráról most vita van. A megbeszélés azzal zárult, hogy az államtitkár egyeztetést kezdeményez a Pénzügyminisztériummal.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Önkormányzati Minisztérium nem vitatja tovább a tűzoltók túlszolgálati idejét, és a lehető leggyorsabb megoldásra törekszik ezek kifizetésénél. Mindezt Jauernik István, a tárca államtitkára jelentette ki.

– Érhetetlen és értelmezhetetlen a minisztérium álláspontja, hiszen idén tavasszal kijelentették: a pénz jár, de most kiderült, mégsem hajlandóak kifizetni – fogalmazott Gyenge Koppány, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének országos választmányi tagja. – Idestova három évvel ezelőtt indult el az első per, és csupán egy parancsnokságon, a szombathelyi kollégák kapták meg a pénzüket. A többiek hat éve várnak a jogos illetményünkre. Pedig a Legfelsőbb Bíróság meghozta döntését: jár a pénz, ám ennek kifizetését a minisztérium tovább halogatja. Felmerül a kérdés: vajon megérik-e még a tűzoltók, hogy lássanak valamekkora összeget a túlmunkájuk után? Félő, hogy a válasz: nem.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. FireBellum 2009. szeptember 14. 05:32
  „Dörgés igazad van. Csak EZ nem látja.”
 • 37. TancsKaszabell 2009. szeptember 08. 08:00
  „:) Kedves barátaim !

  Nos,akkor most már megállapodhattok néhány közösen elfogadható pozitív ítéletben ami ezekre a tisztességtelenül alul értékelt igazi közszolgákra vonatkozik,néhány hiányosságban is, ami a politikai osztály teljes alkalmatlanságát jelenti, ami a nyugdíj rendszerünket illeti, és figyelmeteket a jövőnket egyértelműen veszélyeztetőkre fordíthatjátok.

  Üdv:TK”
 • 36. Intel 2009. szeptember 08. 07:16
  „Vannak a kórházban dolgozó ismeröseim is...
  Sok van olyan is, akik itt fórumoznak...”
 • 35. Dörgés 2009. szeptember 08. 00:29
  „De szerintem velünk nem igen beszéltél.”
 • 34. Intel 2009. szeptember 07. 20:12
  „Dörgés
  Csőlátás???

  Az nincs, mivel nap, mint nap beszélgetek tűzoltókkal, rendőrökkel, akik elismerik a rendszer rosszul műkődését...
  Vannak hibák, de én úgy látom, ha jól átalakítanák a rendszert, akkor sokkal nagyobb bérfedezet fizetésésre lenne lehetőség!
  Senki ellen nem vagyok, csak az ellen, hogy a mai napig tökülnek a vezetők...”
 • 33. Dörgés 2009. szeptember 07. 15:42
  „Köszönöm TancsKaszabell, igazad van, elvesztetem türelmemet. Intel által érintett témában ismerem a dörgést. Csak éppen oly ember próbál a külvilággal elhitetni dolgokat, akinek a tűzoltókkal és a rendvédelmi szervekkel szembe cső láttása van. De ezt már korábbi cikkek kapcsán indult el. Ismerem a körülöttem lévő világot és tetszik a színspalettája. És a témát érintően van csak negatív tapasztalatom. Ugyan úgy örülök a világnak, mint a többi ember. Politikailag semleges vagyok, csak látom mindegyik (kivételnek tisztelet) hogy lopja szét az országot. Sajnos nincs bizalmam egy politikussal szemben sem. Még egyszer köszönöm a jó szót.
  Üdvözlettem: Dörgés”
 • 32. TancsKaszabell 2009. szeptember 07. 09:22
  „Végigolvastam ezt a vitának aligha nevezhető "szóváltást",amely már nem igen kapcsolódik az eredeti témához.
  Látom már ismét nép nevelsz kedves Intel barátom !

  Úgy látom a portálon egy levelező dirreg-dűrrög aki rajtunk is túltesz a kritikai szellemben.De sajnos nem ismeri kellően a "dörgést"! Nézetei zavarosan végletesek.Javaslatai nincsenek, érvei életidegenek, ingerült,ellentmondást nem igen tűr ,ezért aztán simán mindenki csak gazember, tolvaj, csaló, gerinctelen na és nem is becsületes ugye,és bizony még a sima hozzáértést is hiányolja mindenkinél,-a vitapartnereinél is-, ezért javasolja,hogy próbáljon ki minden szakmát az "Ő" vitapartnere és aztán szóljon csak bele ... mibe is kedves dörgés,hiszen az alaphangot már meghatározta ítéletével ?

  Bizony Ön nem igen ismeri a "dörgést",pontosabban az önt körülvevő világot.A dolgok nem csak fehérek vagy feketék hanem ezernyi színben írizálnak !
  Egyszerűen hihetetlen a számomra,hogy nincsenek pozitív tapasztalatai ,miért látom ezt így,mert minden érv,- amely értelmes vitát tenne lehetővé a résztvevők számára önnel-, kicsorbult "éles" logikáján ,bár úgy látom vitapartnerei eléggé türelmesek voltak !

  Számomra ismerős ez a sok negatív jelző,-néhánnyal magam is kiegészíthetném a szótárukból-, nyolc éve hallgatom ezt, ez jellemzi a fideszt,szájjártató mindent tagadó együttműködésre képtelen vezetőit és érdekcsoportjaikat és persze begőzölt híveiket is.
  Nos ők sem vesznek tudomást az őket körülvevő világról.Sajnos nekik sincsenek ideáik mindnyájunk számára,csak saját maguk és köreik számára.Ezeket már leszámolási tervekben is megfogalmazták és egyre többször szóban is megerősítették ! Mindennek döbbenetes hatása lesz !

  Ilyen egyszerű ,nem bonyolult emberek ők !”
 • 31. Dörgés 2009. szeptember 07. 00:27
  „30. Intel 2009.09.06. 22:49

  -Kit szeretnél vezetőnek ha már Orbán se jó?
  Igérem kapsz egy államtitkári posztot!

  -Ezek közül egyiket sem. Mindegyiket vagyonelkobzással indítanám a felelőség vizsgálatot.
  Kösz, nem, hamar kinyírnának a minisztériumi létszám leépítési ötletemért. Ja, plusz van gerincem és becsületem.

  -Szakmát kell a kezükbe adni???

  -Na és, hogyan mikor se dolgozni, se tanulni nem akarnak???
  Elég sokat ismerek és jobban szeretek, volna szakmát tanulni, aminek van jövője és kereslet idehaza.”
 • 30. Intel 2009. szeptember 06. 22:49
  „29.
  Kit szeretnél vezetőnek ha már Orbán se jó?
  Igérem kapsz egy államtitkári posztot!

  Szakmát kell a kezükbe adni???
  Na és, hogyan mikor se dolgozni, se tanulni nem akarnak???”
 • 29. Dörgés 2009. szeptember 06. 22:03
  „Te ne legyél naiv. Bocs, csak Te ömlengesz ilyen baromságot. Orbán így, Te úgy (csőláttásod van, fordulj orvoshoz), Te isteníted a politikusokat, pedig, ők tették tönkre az országot. Te egyen érték vagy velük. <moderálva> Ifjúságra lehet számítani csak szakmát, kell a kezükbe adni, nem csak érettségit. Franc az uniós elvekbe.”
 • 28. Intel 2009. szeptember 06. 17:21
  „:))
  Ne legyél naív...
  Használd a szemed, és nézzél szembe azon dolgokkal amit ma még nem lenne késő meglépni, de nem sokára az lessz, ha a társadalom összeomlik...
  A jelenlegi fiatalságra már nem lehet úgy számítani...”
 • 27. Dörgés 2009. szeptember 06. 16:38
  „De nyugi, ha bajban leszel úgyis minket fogsz hívni. Mert bennünk bíznak az emberek. És egy esetnél próbálnád ezt, így elő adni lehet a mentő érted, nem érne ki. Mert az emberek szétszednének.”
 • 26. Dörgés 2009. szeptember 06. 16:32
  „AZ összes eddigi politikus leszerepelt, itt lehet: Orbán (kavicsbányaival), Gyurcsány (Öszödi beszéde), Bajnai (folyamatos semmit gágogása). Mindegyik csak a megszedésével volt elfoglalva. Fent kell p....án rúgni a sok semmittevőt, a népen élőt. Nem kell nekünk ennyi politikus és csatlósai. A parlament a régi Magyarországnak épült. Sajnos elég rendesen ,,összement" a történelem nagy mosásában. Akkoriban sok politikus kellet (volt elég melós nem kellet a sok bodzaszedőt el tartani) de már nem kell ennyi. Ott van a sok bújtatót, túl fizetett és önmagukat jutalmazó és juttatásokat felvevő gerinctelen élősködök. Lehet Te is csak a bársonyszékedet félted. De már kopognak az ajtódon. És akkor kit hívsz? Lehet a rendőr (59 éves) nem ér oda, mert járókeret nem fér be a rendőrautóba. De ha rád gyújtják a lukadat, a tűzoltó (60 éves) szívrohamot kap riasztáskor. Lásd a kórházakat, nincs fiatal korszeren képzet orvos (ja, Te a jó fizetésedből telik magánpraxisra), ápolónő nem mer szólni, mert őrül hogy ő nem a létszám leépítési listáján.”
 • 25. Intel 2009. szeptember 06. 12:38
  „Az ország azért van itt ahol Tisztelt, mert a mai napig nem mer szembe nézni az igazsággal!
  Rengeteg dolgot kellene meglépni, az Önös érdekeket félretéve...
  Ezért nem csak a politikusok a felelősek, hanem az emberek is!

  Megoldás a reform lépésekben van, rendszerek átalakításában van.
  Remélem Orbán Viktornak sikerülni fog, még akkor is ha megint fájdalmas intézkedések sorozata rázza meg az országot.
  Amúgy leendő Miniszterelnököd Molnár Ágnes kiváncsi leszek, hogyan kezdi meg munkahelyes átalakítását...”
 • 24. Dörgés 2009. szeptember 06. 11:09
  „23. Intel 2009.09.06. 09:52

  Ugyanmár...
  Te a számok mögé bújsz, és onnan ontod a hülyeséget (magadat minősítve) próbáld ki minden szakmát, aztán szólj bele. Olyan, vagy mint politikusok vagy egy bársonyszékes. Ezért kell olyan vezetőség a szakmákra, aki ki járták a ranglétrát és nem a Te fajtád. (Ilyenek miatt van ott az ország, ahol van, a HOZZÁ NEM ÉRTÉS MIATT!)”
 • 23. Intel 2009. szeptember 06. 09:52
  „Ugyanmár...
  Addig amíg a munkanélküliség nem 3-4% körül mozog, addig nem kell aggódni.
  Azért azt ne mond, hogy ezen rendszerek nagyon jól működnek.
  A fizetés pedig más kérdés, mivel azt akkor lehet emelni, ha a rendszer gazdaságos, jól működő, mert akkor lesz rá fedezet a béremelésre.”
 • 22. Dörgés 2009. szeptember 05. 23:06
  „De szerintem pár rendőr járőr is ,,szívesen" látna, csak 8 órára az utcán.(Lehet hamar szolgálati hely elhagyása miatt lennél TOP listás:).”
 • 21. Dörgés 2009. szeptember 05. 23:00
  „Intel, kértelek, gyere be egy napot, velünk dolgozni. Lehet, meg változna a véleményed rólunk.(Lehet egy húzzos, szolit fognál ki, és akkor még halmazállapotod is megváltozna.)
  De mit pofázol olyanról, amit nem próbáltál ki. Itt a lehetőség.”
 • 20. Dörgés 2009. szeptember 05. 22:50
  „Sajnos már el kezdődött. Csornán nincs fiatal és korszerűen képzet orvos, nővéreket is csak az eskük, tartja. Kapuvárón nincs jó formán kórház. Lassan mennek el a tűzoltók is, rendőrök is. Az újoncoknak meg nincs rutinjuk. De nem baj majd Intel jön és gyógyít, véd, olt és ment.
  Csak aztán ne lepődjön meg senki, ha megkérdezi: Dik má több a segély, mint a bér?”
 • 19. Intel 2009. szeptember 05. 18:02
  „Na ez azért nem működik ilyen egyszerűen.
  Sajnos az állami szférában még minidg nincs rend, se szolgáltatás minősége, és sorolhatnám.
  Az állam keze alatt nagyon sok ember csak vegetál, és pihenni jár be...”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárbúcsúztató az Alpha Parkban

Hangulatos rendezvénnyel búcsúztatta az Alpha Park Sopron az idei nyarat. A programok közül a bikinis lányos szépségversenye vonzotta leginkább a látogatókat. Tovább olvasom