Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A mentősöké a felelős döntés

Bár Sopron közgyűlése zöld utat adott az új mentőállomás megépítésének, és a minisztérium is támogatja a beruházást, az ÁNTSZ szabta határidőig biztosan nem lesz új állomás.

Dr. Amberger Erzsébetet, Sopron tiszti főorvosát a döntést követően arról kérdeztük, a mentőállomás sorsának pozitív elmozdulása befolyásolja-e, hogy a megye tiszti főorvosa egy tavalyi határozatával 2002. december 31-ig adott működési engedélyt az Árpád utcai objektumnak. Miután nyilvánvaló, hogy addig nem lesz új állomás, ám biztosított, hogy hamarosan felépül az épület, szó lehet-e a működési engedély meghosszabbításáról?

– Ezt a kérdést az OMSZ Főigazgatóságának kell feltennie, miután ők viselik a mentőellátás felelősségét – válaszolta dr. Amberger Erzsébet, hozzátéve, az igazgatóság feladata az ÁNTSZ tájékoztatása és a felfüggesztés határidő-módosításának kérelme.
Dr. Amberger Erzsébet elmondta azt is, Sopron polgármesterének írt levelében még a döntés előtt jelezte, hogy „amennyiben a meglévő mentőállomáson a működés közegészségügyi körülményeiben érdemi változás nem lesz, és nem tesznek egyértelmű lépéseket a határozat teljesítésére, az OMSZ főigazgatósága a soproni mentőállomás működésének felfüggesztésére kényszerül". A város tiszti főorvosa arra is felhívta a városvezetés figyelmét, hogy az önkormányzat már eldöntötte: 2003. július elsejéig megteremti a központi ügyelet feltételrendszerét. Az új mentőállomás létrehozása közben erről sem szabad megfeledkezni – hangsúlyozta dr. Amberger Erzsébet.

Korábban:

Zöld út a mentőállomásnak (2002-08-29) >>
Lobbi az új mentőállomásért (2002-03-08) >>


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakran módosított végső határidők

A tervekkel ellentétben még mindig nem készült el a Harkát Kópházával összekötő út teljes… Tovább olvasom