Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

A magyar ugaron: Gaztengert fotózott különítményünk

Sopron - Gazkommandónk útra kelt, hogy felderítse, miért is könnyezik és tüsszög a soproniak java része. A város lakossága két véglet: a szorgos gyomláló és a nemtörődöm. Nesztek-rovatunk legújabb gyöngyszemét olvashatja, melyben csúnya, gyomos telkeket fotóztunk, hogy gazdáik elszégyelljék magukat.
Tudja, mi a hasonlóság a Jereván-lakótelep és a Lövérek között? Eláruljuk: mindkét városrészben burjánzik a gaz. Na jó, nem mindenütt, de szorgos gazkommandónknak sehol sem esett nehezére megörökíteni egy-két gyomos árokpartot.

Önt halálra idegesíti a szomszédja folyton berregő fűnyírója? Vagy azzal kergeti őrületbe, hogy derékig ér a gyom a telkén ön pedig nem győzi vásárolni a százas zsepiket? Netalántán az ön gyengéje a gyomirtás? Van egy tuti tippje allergia ellen? Vagy rendelkezik hasonló felvételekkel? Ne habozzon, legyen „feljelentőnk"!

A Deák kúti úton, épp az egyetem kerítésszomszédságában bukkantunk erre a botanikai szempontból tanulságos esetre. Az előtérben közönséges csalán (Urticia Dioica), a háttérben más égig érő giz-gazok.


A Villa sori kápolna jobbról nézve gondosan nyírt, balról nézve kaszáért kiált. Ugyanúgy, mint az alábbi, eladásra váró családi ház kertje.

Az egyszer már majdnem teljesen lebontott, de valamiért még mindig álló volt Matáv-pálya-lelátónál is megtorpant egy orrfújásra különítményünk. Maga a használaton kívüli focipálya egyébként tisztességesen karban van tartva fűnyírásügyileg, de fenntartója talán a csúnya betonvázat próbálta gazzal leplezni. Szerintünk sikertelenül.A Gyóni Géza utcában és a Papréti tornacsarnoknál örökítettük meg az alábbi képeket.
Szerkesztőségünk „kedvence" a Giczy köz, amely elnyerte különdíjunkat, a virtuális Arany Fűnyírót. A képen egy macskát rejtettünk el, megtalálja?


A Jereván-lakótelepen, a plaza tőszomszédságában, valamint az elkerülő út mellett sem esett nehezünkre bizonyítani, hogy ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt is a magyar ugaron fotóztuk. Ezt a vad mezőt ismerem. És ön felismeri?

Olvasóink írták

 • 16. szomorú 2008. augusztus 01. 13:11
  „Szomorú a sok elhanyagolt utca, tér, focipályák környéke, lásd Beled akkor is város akar lenni amikor még egy rendezett községnek sem felel meg. Tele parlagfűvel és csodálatos mezei virágokkal minden községi terület.Hajrá polg.mester asszony jövőre virágos, gazos városi rangot kap Beled.”
 • 15. Bodáné Tóth Mária Katalin 2008. június 14. 14:54
  „Igazán lenyűgözőek a képek, de ezt nem csak Sopronban lehet lencsevégre kapni, hanem pl. Ásványrárón is, Ásványráró felsőn a buszmegállótól a Dózsa utca felé, ahol idáig szántóföld volt és mindíg rendben tartották, most valaki, vagy valakik megvették a területet, igazán érdemes megnézni milyen szépen nő a gaz és a parlagfű.”
 • 14. bulcsu 2008. június 11. 18:42
  „Aki vedelmi veszi a szerencsetlen magyar ugar kertjeinek tulajdonosait annak torlik a hozzaszolasat ???????? Milyen demokracia van ma itt???????”
 • 13. katolikusegyház 2008. június 11. 11:24
  „Mi sem bizonyítja jobban a névtelenség mögé bújó cikkíró rosszindulatúságát, mint a Nepomuki kápolna előtti park fotó. Ott ugyanis az esős időjárás miatt éppen félben lévő munka között járt a lesipuskás. A baloldali fű is éppen 8 cm-es volt.
  OBJEKTÍV TÁJÉKOZTATÁST KISALFÖLD!
  Ez nem jellemző a ház tájon!?”
 • 12. Olvasó** 2008. június 10. 13:04
  „Sajnos nekem a rendszerető, forgalmas útkereszteződésekben található sarokház tulajdonosok miatt is akadt már problémám. :) Igaz,hogy gaz nincs a házuk előtt,de ültetnek tuját,sövényt,magasra növő virágokat,tesznek nádat a kerítésükre az autósok pedig bosszankodnak,mert a kilátás nem biztosított. Mit tesz ilyenkor az autós? Araszol és,ha szerencséje van,akkor megússza épségben a kikanyarodást.”
 • 11. Judieee 2008. június 09. 21:09
  „A tómalmi bekötőút környékén is katasztrófális a helyzet (pedig ugye az közterület) Ha ki szeretnél kanyarodni tómalomról vagy inkább szemből az új lakóövezetből a fél autójával ki kell állni az útra, hogy lássa, hogy jön-e valaki. Kész életveszély. Hozzáteszem az ott lakók igyekeznek, hogy mindenki biztonságban legyen.”
 • 10. MAGYAROK KLUBJA 2008. június 09. 20:43
  „a hozzászólást a szerkesztő moderálta.”
 • 9. magyarok nyilai 2008. június 09. 20:31
  „a hozzászólást a szerkesztő moderálta.”
 • 8. sony 2008. június 09. 19:45
  „T. Provokatív, igaz nem soproni vagyok, de bárhol a megyében készíthették volna a fotókat, gyere el hozzánk, és még ennél ilyenebbet is fogsz látni”
 • 7. Lev. 2008. június 09. 19:29
  „Felismertem az utolsó képet!!! Parlagfü alergiám van és rettegek a fotozott területtöl.... Remélem ezt a Walter is olvassa.... Kaszálhatna vagy Ö már csak kaszáltathatna....”
 • 6. Provokatív 2008. június 09. 18:57
  „Ez egy provokatív fotókkal "ékesített" szenzációhajhász cikk!
  Valóban vannak elhanyagolt területek, de nem ennyire, ahogy a volt postáspályán lefotózott fű magasabb a betonmonstrumnál.
  Kiskomám kapj a fejedhez mielőtt tollat ragadsz ill. fotózol. llyen valóságtartalma van a KISALFÖLDNEK ?”
 • 5. Neuberg düllő-i 2008. június 09. 18:54
  „Ajánlanám figyelmükbe a Neuberg dülőt!
  Néhány helyen autóval karcmentesen lehetetlen elmenni.(nemtom az útszél lenyírása kinek a dolga lenne?)
  Egypár kerttulajdonost rendesen meglehetne bírságolni arrafelé is.”
 • 4. Just taki it easy 2008. június 09. 17:19
  „Nézzük a dolgok pozitív oldalát: ennél nagyobbra már úgysem nöhet!:)”
 • 3. Horváth Sándor 2008. június 09. 17:09
  „Tisztelt Fotózó!

  Én közvelenül a volt Postás-MATÁV pálya mellett lakom társasházban. Valóban a volt játszótér és utca vonala nyírásra került. De mi van a házunk mellett! Mikor nyírták megkérdeztem, hogy a ház mellett is, válasz arra nem kaptak utasítást! Érdemes azt is lefotózni.

  Továbbá felhívom figyelmet, hogy mennyit szenvednek azok a kiskert tulajdonosok, aki a győri uti területen becsületesen kertészkednek (Rola-Ikva között), de gaztenger közepette.

  Üdvözlette:
  a lakóközösség és kert tulajdonosok nevében”
 • 2. Bolla Tamásné 2008. június 09. 16:45
  „Elég szomorú a sok gaz ami elborit minket . Sajnos nem tudom lefotózni de a Ménfőcsanak Felső vasutállomást érdemes lenne megnézni . Annak ellenére , hogy nem állomás csak megálló még rendben lehetne tartani . Minden nap ott szállok le és fel munkába menet és jövet .Kb fél órát töltők naponta az "állomáson " pad nincs a beton elválasztokat a gaz lepi , ha pedig esik az eső nincs hova betérni . Több embert is láttam innen utazni .”
 • 1. Felháborodtam 2008. június 09. 16:24
  „Jól értelmezem spicliskedjünk és ehhez még kampányt is csatolnak csak hogy népszerübb legyen az ujság ! Szégyelje magát nem hiszem hogy egyenes ember aki ezt kitalálta ! ha baj van szóljunk a szomszédnak , erre inkább arra buzditanak hogy beköpjük öket ! Utána el tudod képzelni milyen lesz a szomszéddal a kapcsolatod? egyenes ember lehetsz te is Komám !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi ötszáz autó a közös határon

Ágfalva - Ágfalva és Somfalva (Schattendorf) közös rendezvénysorozattal ünnepelte azt az osztrák… Tovább olvasom