Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

A magyar ivóvíz kiváló

Mozgalmas két év van a víziközmű-szolgáltatók mögött, többek között a változások kiértékelése a témája a tizenkilencedik víziközmű-konferenciának.


Az ágazatot érintő aktuális kérdésekről kétévente rendeznek szakmai találkozót Sopronban, ezúttal a megfelelőség, a hatékonyság és a jövő témakörét járják körül a szakemberek.

A Magyar Víziközmű Szövetség és a Soproni Vízmű Zrt. konferenciájának témáit tegnap sajtótájékoztatón is ismertették. Winkler Tamás elnök elmondta, példátlan mértékű integrációt élt meg az ágazat, becsléseik szerint közel ezer településen, vagyis az ország egyharmadán változott a szolgáltató, a dolgozók tíz százalékának pedig más lett a munkáltatója.

A rezsicsökkentés is érintette az ágazatot, tíz százalékkal fizet kevesebbet a lakosság víz- és csatornadíjként. Az elnök szólt az úgynevezett gördülő fejlesztési tervekről is, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a településeknek tizenöt évre előre kell kalkulálniuk a fejlesztéseket.

A Kisalföld kérdésére, hogy európai összehasonlításban milyen a magyar vezetékes ivóvíz minősége, Winkler Tamás kijelentette: kiváló. De mit nevezünk jónak? Aki issza, az a karsztvizet értékeli, a mosógépszerelők ugyanakkor épp erre panaszkodnak.

Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója a soproni vízről elmondta, annak minősége kiemelkedő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztiválra gyűjtenek a soproni gimnazisták

Aláírásokat gyűjtenek a soproni gimnazisták, hogy ezzel is nyomatékot adjanak annak a vágyuknak,… Tovább olvasom