Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A magyar bürokráciát csökkentenék

Kismarton - Túlzottnak látják a magyar bürokráciát, ugyanakkor örülnek a schengeni bővítésnek a burgenlandi vállalkozók – ez derült ki kedden a kismartoni kamarában tartott fórumon.
Vállalkozók, gazdasági szakemberek és újságírók vettek részt tegnap a kismartoni (Eisenstadt) kamarában tartott pódiumbeszélgetéseken, melyek fő témáját a közép-európai régió nemzetközi együttműködése adta. A rendezvény célja a határon átnyúló kapcsolatok értékelése és a jövő lehetőségeinek kutatása.

– Vállalkozásunk ezer munkavállalót foglalkoztat magyarországi üzemeinkben, ezért nap mint nap megtapasztaljuk a nemzetközi együttműködés fontosságát – fogalmazott Michael Leier, a Leier International építőanyag-gyártó cégcsoport vezetője. – Fenntartásaim vannak azonban a Magyarországon tapasztalt bürokráciai útvesztővel kapcsolatban. Azok a vállalkozások, melyek a régióban nemzetközi tevékenységet végeznek, ki vannak téve a két ország jogszabálykülönbségeiből fakadó nehézségeknek. Célszerű lenne harmonizálni a vállalkozókat érintő törvényeket, rendeleteket.
Ugyanezen álláspontot képviselte Peter Szigeti, a gálosi (Gols) Szigeti Pezsgőpincészet vezetője. A beszélgetésen az is kiderült, Magyarországon a vállalkozásokat sújtó bírságok akár tízszer nagyobb mértékűek, mint az Ausztriában érvényben lévők.

– Fontos a gazdasági szervek együttműködése és a tapasztalatcsere, hogy élénkebbé váljon a régió piaca – fogalmazott Harald Schermann, a Burgenlandi Gazdasági Kamara szóvivője. – Be kell látni, hogy jó lehetőségeket jelent a határok nélküliség, amit csak akkor tudunk kihasználni, ha egy asztalhoz ülünk. Schengen fontos mérföldkövet jelent és a burgenlandi vállalkozók pozitívan értékelik Magyarország csatlakozását. Eddig nehéz volt egymás országában megjelenni a termékekkel, szolgáltatásokkal, mostantól ez talán könnyebbé válik.
Michael Leier szerint (jobbra) célszerű lenne harmonizálni a vállalkozókat érintő törvényeket, rendeleteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárd forint jut szépítésre

Fertőd - Az Esterházy-kastély évek óta tartó rehabilitációját újabb kétmilliárd forintos támogatás… Tovább olvasom