Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A Lidl Sopronban terjeszkedik

Továbbra is bizonytalan a Soproni Marhavágó sorsa. Tulajdonosa – információink szerint – egy új szakmai befektetővel tárgyal. A már korábban értékesített területükön a Lidl Magyarország épít üzletet.
Mint ismert, a Soproni Marhavágót – amely utoljára a Pick Szeged Rt. tulajdonában volt – felszámolták. Leálltak a vágással, ennek ellenére sokan reménykedtek, hogy elindítják az üzemet, amely az Iglói Úti Lakópark Kft. tulajdonába került. Korábban szó volt arról, hogy német befektetőknek értékesítik, de a tárgyalások megszakadtak. A Kisalföld azonban úgy értesült, hogy a kft. újabb – immár magyar – szakmai befektetővel vette fel a kapcsolatot. A hírt azonban nem erősítette meg dr. Kovács Kálmán, a cég vezetője, aki külföldön tölti szabadságát.

Még nem bontják

Dr. Kovács Kálmán csupán annyit jegyzett meg, térjünk vissza a kérdésre augusztus elején. Közben a városban elterjedt, hogy végleg megszűnik és már bontják is a marhavágót, amelyben még ott találhatók az értékes eszközök, berendezések.

A helyszínen valóban munkagépek és munkások szorgoskodnak, de kiderült, nem bontanak, csupán a közműcsatlakozásokat szüntetik meg a Lidl területe felé, valamint az ugyancsak ott található egykori zsírfogót.
Az áruházlánc ugyanis csak ilyen feltételekkel kötött üzletet, még a Pick Szegeddel.

Nem kaptunk választ

Természetesen szerettük volna megtudni, hogy a Lidl Magyarország mikor kezdi az építkezést, de írásban elküldött kérdéseinkre nem kaptunk választ. Érdeklődésünkre a telefonvonal másik végén lévő hölgy elmondta, vezetőt nem kapcsolhat, nevet nem mondhat. Náluk az a rend, hogy az írásban feltett kérdéseket megtárgyalja a vezetőség és döntenek, válaszolnak-e. Az is lehet, hogy nem akarnak élni a válaszadás lehetőségével.

A város másik felén is

Tény azonban, hogy képviselőik az elmúlt napokban Sopronban jártak, s arról tárgyaltak, miképp lehet közlekedési kapcsolatot kialakítani a 84-es főút és a tervezett áruház között. Ehhez valószínűleg be kell fedni az Ikva egy szakaszát és új csomópontot – vélhetően körforgalmat – kell kialakítaniuk.

Hogy a Lidl komolyan gondolja soproni terjeszkedését, azt az is bizonyítja, hogy a város másik felén is szeretnének területet szerezni, második üzletük felépítéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a választásokra készülnek

A közelmúltban új csoportelnököt, illetve társelnököt választott a Fidesz – MPSZ és az MDF… Tovább olvasom