Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A Lenck-átjáróba költözött a TIT Sopronban

Június óta a Várkerület 98.-ban, ismertebb nevén a Lenck-átjáróban van a Soproni Tudós Ismeretterjesztő Társulat (TIT) központja.
– A korábbi helyünk 280 négyzetméteres volt, a mostani pedig 220. Az önkormányzat kezdeményezésére költöztünk el a Széchenyi-palotából ebbe az első emeleti ingatlanba, amit szintén tőlük bérlünk.

Itt két iroda, két oktatóterem, irattár és vizesblokk áll rendelkezésre. Az egyik oktatótermet tudjuk használni nagyteremként, ahol előadá-
sokat, nagyobb létszámú rendezvényeket tarthatunk – mondta el a Kisalföldnek Horváth Eleonóra, a Soproni TIT igazgatója. Az ingatlan évek óta üresen állt, ezért, hogy használható legyen, a holding végezte el a szükséges felújításokat.

Horváth Eleonóra igazgató és Fribiczer Nikolett munkatárs már
Horváth Eleonóra igazgató és Fribiczer Nikolett munkatárs már


– Most lakható a hely, de hogy teljes mértékben megfeleljen a TIT igényeinek, szabadegyetemi és felnőttképzési programjainak, még szükséges néhány átalakítás – tette hozzá az igazgató.

– Ezeket a munkákat már mi szeretnénk elvégezni. Igénybe vesszük a TIT Szövetség segítségét és állami forrásra is pályáztunk. Azt remélem, hogy év végére mindennel elkészülünk. Ettől függetlenül a szabadegyetemi és felnőttképzési programjaink szeptemberben újra elindulnak.
A soproni szervezet

A soproni TIT szerteágazó tevékenységében a tudomány és a kultúra újdonságainak bemutatására, továbbadására helyezi a hangsúlyt. Emellett tehetséggondozó programokat és felnőtt- képző tanfolyamokat is indítanak. A soproni egyesület szorosan kapcsolódik az országos TIT Szövetséghez, melyet 1841-ben alapítottak.

A TIT 60 éves múltra tekint vissza. Ma egyesületi keretek között működik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőd: ledőlt egy fal - Elbonthatják a teljes épületet

Egy dologban egyetértenek Fertődön: a kulturális és szolgáltató központnak határidőre el kell… Tovább olvasom