Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A legszebb kerteket keresik Sopronban

Sopron is csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei című országos programhoz, ezért az önkormányzat is keresi a legszebb soproni kiskertet.

Rövid a határidő, április 30-ig be kell adnia a jelentkezési lapját annak, aki kiskertjével benevezne a legszebb konyhakertek versenyébe. – Ezzel is ösztönözni szeretnénk a soproniakat arra, hogy saját, esetleg rokonai vagy barátai udvarán alakítson ki konyhakertet és termesszen minél több zöldséget, gyümölcsöt – mondta el érdeklődésünkreKuslics Balázs, a városháza sajtófőnöke.

Akit érdekel a megmérettetés jeletkezési lapot kérhet a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályán (Fő tér 1, második emelet). Érdemes megpróbálni, hiszen a kerteket két alkalommal is mgtekinti majd a zsűri, május 1. és augusztus 31. között járják majd a kiskerteket.

Az eredményhirdetés szeptemberben várható. Kategóriánként az első három helyezettet díjazzák majd, a győztesek pedig az országos versenyen képviselik Sopront.

A korábbi évekhez hasonlóan hirdeti meg az önkormányzat a környezetszépíti versenyt, amelyen külön kategóriában mutathatják be ignyességüket az intézmények, a lakóközösségek, a családi házak, a balkonok tulajdonosai, valamint a vállalkozások.

Nevezni június 10-ig lehet ugyancsak a városgazdálkodási osztályon, a szakértő zsűri június végén értékel. Az első három helyezett emlékplaketett és 40, 30, illetve 25 ezer forintos vásárlási jutalmat kap.

(A pályázatokról bővebb információt találnak az érdeklődők a www.sopron.hu honlapon a pályázatok menüpont alatt.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékverseny az Anger-réti lőtéren

Égtek a mécsesek az Anger-réti lőtéren az emléktáblánál, miközben a versenyzők a lőlapokra… Tovább olvasom