Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A legmegfelelőbb helyszín Csér

Csér a legalkalmasabb helyszín a hulladék válogatására és végleges elhelyezésére – hangzott el a szerdai tanácskozáson.
Tanácskozást tartott szerdán a soproni városházán a Sopron és Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. Az ülésen elhangzott: jó ütemben készülnek a tervek, és várhatóan a jövő év elején megkezdődhet az engedélyezési eljárás. Az érintett negyvenöt település polgármestere az általános beszámolóban megtudhatta: a hulladékválogató üzem és tároló megépítésére Csér a legmegfelelőbb helyszín. A településen Sopron korábban már húszhektáros területet vásárolt meg. Emellett szó esett arról is, hogy a pályázat jó esélyekkel nyerhet támogatást az uniós forrásokból, miután ez bekerült a Nemzeti Fejlesztési Tervbe, és Brüsszel is támogatásra alkalmasnak találta.
Elkészült továbbá egy internetes oldal, ahol naprakész adatok várják az érdeklődőket. A kommuniká-

cióval megbízott cég pedig elkészítette a szórólapokat és a kiadványokat, valamint elkezdődtek a lakossági fórumok.
Az ülést követően a társulat tanácsa megválasztotta az új vezetőket. A döntés értelmében az elnök Hruby József, alelnök Várallyay István, Csér polgármestere, a projekt irányítóegység-vezetője pedig Havas András, Sopron alpolgármestere lett.

8,6 milliárdos projekt

A soproni Harkai úti hulladéklerakó működési engedélye 2008. év végén lejár, többek között ezért volt szükség a hulladékkezelés felülvizsgálatára. A tervek szerint a cséri lerakó és válogató, valamint a 105 ezer ember hulladékát kezelő rendszer 8,6 milliárd forintból valósul meg. Ennek tíz százalékát kell a településeknek kifizetniük, a többit pályázat útján teremtik elő. A fejlesztésekből keletkező vagyon pedig az önkormányzatok tulajdonába kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjazását kérte a tűzoltóparancsnok

December 15-i hatállyal nyugdíjazását kérte Kovács János alezredes, a soproni tűzoltóság… Tovább olvasom