Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

A lányával közösen tervez a kitüntetett mérnök

Sopron - Nagy András okleveles épületgépész-gépészmérnök mindig a gazdaságos, komfortos megoldásokra törekszik. A Wälder József-díjjal kitüntetett tervező most egy óvoda és egy épülő idősek otthona gépészeti megoldásain dolgozik.
Nagy András a miskolci műszaki egyetemen szerzett gépészmérnöki, majd épületgépész-mérnöki diplomát. Első munkahelye a Magyar Posta volt, az igazgatóság területén lévő beruházások gépészeti kivitelezését felügyelte. A Győri Tervező Vállalat Soproni Irodája 15 éven át volt a munkahelye, 1991-től saját cégének ügyvezetője. Nevéhez fűződik többek között a sopronkőhidai fegyház, illetve a Pannónia szálloda gépészeti tervezése a számtalan üzemcsarnok mellett.

A tervezőnek a felesége a társa a cégvezetésben is, Szilvia lánya ugyancsak kollégája, épületgépészként mellette dolgozik. Jelenleg több munkájuk készül párhuzamosan, a Borsmonostori úti óvodában az épület bővítésében, míg a Faller Jenő utca környékén egy idősek otthonának építésében közreműködnek.

Nagy András
Nagy András

– Az épületgépész a háttérben dolgozik, nélkülözhetetlen ugyan, de nem látványos a munkája, ezért meglepetésként ért a kitüntetés híre. Eddig szakmai elismeréseket kaptam, így nagy örömmel vettem át a városi díjat – mondta el a Wälder-díjas mérnök.

Olvasóink írták

 • 5. Telepathia 2009. március 13. 06:58
  „T Tama!
  Legyen szíves kérjen elnézést mielőtt megszólal. Sajnos nagyott hibázott Nagy András a József Attila Lakótelep társasházak fütés korszerűsitési tervek elkészítése kapcsán. Pontosbban a korbábi hőelosztó központokhoz tervezte a vele összeegyezhetetlen hőmennyiégmérős lakások fűtését.. Nem gondolva a régi keringető szivattyú kapacitás nagyságának szabályozhatóságára.Lehet hogy Sopron Holding Zrt is érintett
  a témában de a tervező egyáltalán nem volt tekintettel a lakásokban éálők szükségtelen fűtésvezetékek által okozott zavarására.”
 • 4. Tama 2009. március 12. 10:39
  „Telepathia:
  Aki dolgozik hibázik is ez így van. Csak ne keverd össze azt hogy a kivitelező építi a házat és sajna nagyon sokszor eltér a tervektől. Amiről sajna elfelejti tájékoztatni a tervezőt. így nem a tervezőt kell hibáztatni a társasház tulajainak, lehet menni panaszra a kivitelezőhöz. Az épületgépész elkésziti az épületgépész terveket a meglévő tervrajzból és a kivitelező megcsinálja, amit mint emlitettem nem mindig úgy csinálnak ahogy kell.
  Szóval nem kell gratulálni neki de először tájékozodj mielött valakiről véleményt írsz.
  Üdvözlettel a Fia.”
 • 3. Telepathia 2009. március 11. 18:14
  „Én nem gartaulálok, mert vannak nem sikerült tervezései is Nagy Andrásnak. Aki dolgozik, sajnos hibázik, amiről a társasház tulajdonosai csaj később szerenek tudomást.”
 • 2. TancsKaszabell 2009. március 10. 20:25
  „Gratulálok András !
  A referenciáid elismerésre méltók.Hasznos tagja vagy a város műszaki kollektívájának.
  Jó egészséget,további munkasikereket kívánok!

  Üdvözlettel: TK”
 • 1. kisróka 2009. március 10. 16:11
  „Hú de jó nyomtató, vagy ez már plotter?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benzinkúton karambolozott

Sopron - Bűntető eljárás indult egy tizenhét éves fiatalkorú ellen, aki vasárnap hajnalban okozott… Tovább olvasom