Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

A lakók lezárják a Várfal sétányt?

Sopron - A Várfal sétány érintett ingatlantulajdonosai lezárják munkaidőn túl munkaidőkezdésig a Várfal sétányt. Ez leginkább a hétvégi turistaforgalmat érinti kedvezőtlenül. Az önkormányzat megoldást keres.
– Amikor pár éve átadták a Várfal sétányt, az önkormányzat magára vállalta annak feladatát, hogy reggel 8-kor kinyissák, este 8-kor bezárják az Előkapu utcát a Kis-Várkerülettel összekötő útszakasz mindkét végét. Egy ideig nem is volt ezzel semmi gond, de aztán bő másfél éve azt kellett tapasztalnunk, nem csukják a kapukat – mondta Horváth András, az Előkapu utca egyik ingatlanának tulajdonosa. – Ennek következtében a sétányt éjszakánként olyanok látogatták, akik ordenáré körülményeket hagytak maguk után. Reggelente nem akartunk hinni a szemünknek, olyan elkeserítő látvány fogadta a sétány mellett lakókat. Ezért elhatároztuk, munkaidőn túl munkaidő kezdetéig lezárjuk az útszakasz mindkét végét, hogy véget vessünk az áldatlan állapotoknak.

Megerősítette mindezt Szőcs Géza képzőművész-tanár, aki szerint tűrhetetlen mocskot és más szemetet hagytak ismeretlenek éjszakánként a sétányon. Az is igaz, hogy az önkormányzat sem tett sokat az átadás után az útszakasz kulturált kinézetéért. Ugyanakkor kétségtelen, hogy a lezárások legfőképpen a hétvégi turistaforgalmat érintik kedvezőtlenül, tehát jó megoldásra lenne szükség.

A soproni városházán megtudtuk: a helyzetet mielőbb szeretnék rendezni. Ezért az érintettekkel napokon belül felveszik a kapcsolatot, de megvizsgálják annak lehetőségét is, hogy munkavállalót alkalmazzanak a kapuk reggeli és esti nyitására. A sétány sorsa tehát a közeljövőben megoldódik.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pluszpénzeket kapnak Sopron egészségügyi intézményei

Sopron–Budapest - Az év végéig összesen plusz 149 millió forint forráshoz jut a soproni… Tovább olvasom