Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

A Krím-félszigetről Sopronba - Modern színfolt a festészet palettáján

A festészetben találta meg elhivatottságát Eleonora, aki kamaszként a Krím-félsziget egy városából költözött Sopronba. Alkotásai egyre népszerűbbek itthon, s külföldön is.

Döngölö Tkachenko Eleonora nem beszélt magyarul, amikor 14 évesen a Krím-félszigeti Szimferopoltból Sopronba költözött édesanyja testvéréhez. A Handler Nándor Szakképző Iskolában tanult, s nyelvünk elsajátítása mellett a rajzolással is intenzíven foglalkozott.

- Kozmetikusként dolgoztam az iskola után, sokáig nem gondoltam arra, hogy a festészettel tudatosan foglalkozzam. Két és fél éve barátnőm kiállításán ébredtem rá, hogy mindez az én világom is lehetne - mondta Eleonora, aki kezdetben női arcokat ábrázolt, majd városrészleteket, tájképeket. Egyik kép követte a másikat, miközben rátalált saját stílusára, teljesen egyedi alkotásait nem lehet besorolni egyetlen konkrét irányzatba sem. Egy évvel ezelőtt már önálló kiállítással jelentkezett, azóta augusztusban a negyedik is megnyílt, másodszor biztosította a helyszínt a hegykői Tornácos Ház.

Eleonora a legutóbbi kiállítása megnyitóján, Csiger Gergővel, a Soproni Fotóklub alelnökével.
Eleonora a legutóbbi kiállítása megnyitóján, mellette Csigó Gergely, a Soproni Fotóklub alelnöke.

- A tárlat a ˝New Generation˝ címet kapta, ahol modern, minimál stílusú alkotások szerepeltek. Igazi ütős kiállítás volt, s úgy érzem, jól sikerült - fogalmazott Eleonora, akinek jövőbeni tervei között saját galéria kialakítása szerepel. - Sopronban kevés a kiállítóhely, s szeretném állandóan megtekinthetővé tenni a munkáimat. Olyan helyet tervezek, ahol nyugodtan dolgozhatok is.

Eleonora alkotásai

Az alkotó képei megvásárolhatóak, s egyre nagyobb irántuk a kereslet. Munkásságát külföldön is elimerik, idén nyáron a Professzionális Orosz Festőművész Szövetség tagja lett. - Oroszországban kicsit könnyebb érvényesülni a műveimmel, valamiért nyitottabbak rá az emberek - mondta Eleonora, aki jelenleg alig több mint egyéves kislányát neveli soproni otthonukban. Mint mosolyogva megjegyezte, így leginkább csendre van szüksége az alkotáshoz. Családi házukban a falakat kizárólag saját alkotásai díszítik, ügyelve a színek, formák harmóniájára. Férje, Döngölő Alexander mindenben támogatja, aki ismert harmonika művész, főként Ausztriában szokott zenélni.

Eleonora, aki művészneveként egyszerűen keresztnevét használja, végezetül lapunknak hozzátette: - Több világvárost is bejártam már, s hazatérve rádöbbentem, teljesen jó helyen lakunk Sopronban. Szép a város, az otthonom, szeretek itt élni.

(Eleonora munkái megtekinthetőek a www.eleonora-art.com címen.)

Olvasóink írták

 • 4. csiger 2011. szeptember 08. 22:42
  „Én is gratulálok a művésznőnek. Annyit azért megjegyeznék, hogy engem Csigó Gergelynek hívnak, nem Csiger Gergőnek. CSIGER csak a becenevem. (a neveim előtagjai :-D )”
 • 3. sogorferenc 2011. szeptember 06. 22:57
  „Örömmel olvastam az írást, sajnos nem tudtam a kiállításokról, gratulálok és további sok sikert kívánok! SF”
 • 2. HUN1 2011. szeptember 06. 12:11
  „A művésznőnek a munkái is olyan szépek,mint ő maga,akkor azt hiszem sokra viheti még!!!”
 • 1. mediator 2011. szeptember 06. 09:49
  „A kedves művésznőről is szívesen megtekintenénk valamilyen izgi képsorozatot... :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sínekre csúszott egy autó Sopronban, szünetelt a vasúti közlekedés

A késő esti órákban a Terv utca végén a vasúti töltésre felcsúszott egy autó Sopronban hétfőn. Tovább olvasom