Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

A kőszívű ember fiai a Petőfi Színházban

Március idusához stílszerű előadást mutatott be a hétvégén a soproni Petőfi Színház.

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényét állították színpadra Huszti Péter rendezésében, Gyarmathy Ágnes tervezte korhű jelmezekben (felvételünkön). A Baradlay család történelmi időket idéző színpadi adaptációja méltó előhangja volt a ’48-as forradalom és szabadságharc soproni megemlékezésének, a premier pedig hosszan tartó vastapsot érdemelt ki a hálás közönségtől. A történelmi színmű bérletes előadások keretében látható, de korlátozott számban belépőt válthatnak azok is, akik nem rendelkeznek színházbérlettel.

Olvasóink írták

 • 8. angela1221 2010. december 15. 11:30
  „Gratulálok a rendezőnek és a színészeknek. Ilyenkor kedvem támad újraolvasni a regényt is (http://goo.gl/ci376). A Baradlay család története örök téma marad.”
 • 7. Kallinka 2010. március 18. 00:03
  „Harita! Köszönöm a figyelemfelhívást! Örülök végre hogy értelemes sorokat lehet olvasni Turbuly Lilla tolmácsolásában. Mindenkinek ajánlom figyelmébe!”
 • 6. Harita 2010. március 17. 17:52
  „A szinhazajanlo.hu rendszeresen közöl kritikákat a soproni előadásokról. A kőszívűről ugyan még nincs, de példának itt van két korábbi: http://www.szinhazajanlo.hu/eloadaslap_kval.php?szindarabID=1534
  http://www.szinhazajanlo.hu/eloadaslap_kval.php?szindarabID=1536”
 • 5. Orfeusz 2010. március 17. 14:31
  „Kimagasló volt az egész produkció, nagyszerű rendezésben és alakításokkal. Speciel én Nemcsákot szeretem és szívesen nézem.”
 • 4. RábaViktor 2010. március 16. 19:08
  „Én vasárnap látta, az előadást, de meg kell, hogy mondjam: le voltam nyűgözve. Nagyszerű alakítások sora, kitűnő rendezés. Bár ismerem a történetet, mégis izgalmas volt végig az egész. Jó volt látni Benkő Péter Sövegjártó Áron alakítását pedig nem hálás dolog pár mondatos szerepekben megmutatni a tehetséget. Ugyanez volt jellemző Nyírő Beára is. Pár mondat, mégis átütő volt a teljesítménye. Ugyanakkor hálátlan dolog negatív figurákat játszani mint Nemcsák vagy Bregyán. Sokkal nehezebb helyzetben vannak, és szerintem nagyon jó volt mind a kettő. Nemcsák Károly szerintem most egész másképp játszott mint máskor. Figurára is nagyon jó volt, alig ismertem meg.

  Gratulálok a színháznak!”
 • 3. Kuvasz 2010. március 16. 17:40
  „A darab kiváló volt, remek színészi alakításokat láttunk. Mivel ezt a darabot gyermekkoromban Budapesten színházban, majd moziban vagy tízszer láttam, a reglényt természetesen olvastam, ezért féltem, hogy a soproni felújítás milyen lesz. Hát nagyszerű lett. Meg kell mondanom, hogy élmény volt az előadás.
  Egyetlen egy hibát láttam. Kár, hogy Nemcsák Károly csak egyféle hanghordozással, egyféle pózzal és mimikával tud megformálni minden szerepet.”
 • 2. kallinka 2010. március 16. 15:32
  „Komolyan mondom ez szomorú!!! Eddig még bíztam a Magyar Kultúrában...azonban ez már tényleg elkeserítő!
  Egy kiváló rendező- Huszti Péter- és egy kiváló darabot így méltatni. Frázisokkal és olcsó bulvár sorokkal. BOTRÁNY! Csodálkoznak a színházba járók, hogy egy normális kritika nem jelenik meg. Csodálkoznak ha egy színház szakmai újságban nem említik a Petőfi Színházat!
  Kérem szépen hogyan emíltenék ha még kritkus sincs a városban?!
  Szomorú vagyok azért is, mert a kiváló látványokban bővelkedő darabot egy ilyen -szerintem főpróba- fotóval illusztrálnak. Ha premier fotó, akkor meg még rosszabbul állunk. Nem hiszem el, hogy nem volt jobb fotó a darabból!!!
  Soproni színházba járó és műértő Barátaim! Írjatok kritikát és küldjétek el a Kisalföldnek!

  Huszti Péter rendezőnek és az alkotóknak gratulálok!”
 • 1. Gould1985 2010. március 16. 04:28
  „Remek... Megint egy fantasztikus költői magasságokba száguldó, homéroszi körmondatokkal átszőtt, filozofikus kritika... frászt. Reklám. Ismét gratulálok a billentyűzet forgatónak. Tényleg nem betegszik bele a gondolkozásba. Lehetne chatelni valamikor a kritikát író személlyel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőfi-napok Sopronban

Harmadik alkalommal rendezte meg a Petőfi-napokat a Petőfi Sándor Általános Iskola. Tovább olvasom