Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

A környezetünkért mi vagyunk a felelősek

Közel negyvenen vettek részt az Erzsébet-kerti Nagy Tavaszi Parktakarításon. Ugyanennyien gyűjtötték a szemetet a Bécsi úton és környékén is. A két akciót egymástól függetlenül szervezték meg a hétvégén.

– A várakozásainkat felülmúlta a résztvevők száma, az esőre álló idő ellenére sokan eljöttek az Erzsébet-kertbe – kezdte lapunknak Csepregi Tibor, az akció egyik szervezője. – Kisiskolások is takarítanak, ők abba a korosztályba tartoznak, akik egy életre megtanulhatják, hogy a környezetünkért mi vagyunk a felelősek – folytatta Csepregi Tibor.
Kuti Vivien, Péter Tamás és Szónoczky Cirill Miklós is gyűjtötte a szemetet tegnap, ottjártunkkor már 2 zsáknyi hulladékot összeszedtek. A fiatalok jó ötletnek tartják a kezdeményezést.

Erzsébet-kerti Nagy Tavaszi Parktakarítás. Fotó: Magasi


A parktakarításon tevékenyen részt vett dr. Komornoki László, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója is, aki együttműködési szándékát fejezte ki a játszótér körbekerítésével kapcsolatban. Csepregi Tibor hozzátette: a kerítés azért is fontos lenne, hogy a kutyák ne piszkítsanak a játszótérre, a kicsik pedig biztonságosabb körülmények között játszhassanak. A szervező elmondta: a parktakarítás csak az első felvonása a civil kezdeményezésnek.

A Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete is szemétgyűjtést szervezett szombaton. Szakonyi Imre, az egyesület elnöke elmondta, a Bécsi úton és környékén közel háromszáz zsáknyi hulladékot szedtek össze a Hubertusz Vadásztársaság, a Soproni Polgárőr Egyesület és a Tesco-Global Áruházak Zrt. Ipar körúti áruháza munkatársaival. – A takarítás közben illegálisan lerakott hulladékot találtunk. A szemétkupac között egy osztrák illető otthagyta egy áruházban kiállított, névre szóló kártyáját, így a feljelentést megtesszük ellene – fogalmazott Szakonyi Imre.

Olvasóink írták

 • 6. józanparaszt 2012. április 18. 07:23
  „idézek egy bölcstöl: " a rendet nem csinálni, hanem tartanai kell!"”
 • 5. levi-levi 2012. április 17. 21:56
  „,,A környezetünkért mi vagyunk felelősek" - igen, köszönet érte a résztvevőknek
  akik szemetelnek, eldobálják, a csikket azok nem vesznek részt szemét gyűjtésen és nem is olvassák el az ilyen tartalmú cikkeket.
  Sokkal több propagandára lenne szükség, plakátokra akár helyi járatokon is, de
  van általunk finanszírozott Helyi témánk, mindenki postaládájában ingyenesen ahol jó lenne, ha több írás jelenne meg a város tisztaságával kapcsolatban is .
  valamint más egyéb lakosságot érintő problémákról.
  ne dugjuk homokba fejünket és ne csináljunk, úgy mintha Sopronba minden rendben lenne.”
 • 4. anuvuk 2012. április 17. 15:33
  „Az utcán dohányzókat, a csikket automatikusan elpöckölőket, soron kívül kötelezném közmunkára!
  A dohánytermék vásárlásával, a jogot nem vették meg, a büntetlen szemetelésre!
  A szemétmag, a cigaretta csikk, minden szemét elindítója, az abszolút igénytelenség felé,- igazság szerint, minden egyes csikk eldobásával, a fényképét dobja el az illető!!!!!”
 • 3. Karcsika 2012. április 16. 22:25
  „Hamár nincs pénz Sopronban közmunkásokra,
  akkor a diákok takarítsanak?

  Fő tér 1-ből kéne mindenkit kirendelni!


  Hetente!”
 • 2. nága 2012. április 16. 18:27
  „Nagy-nagy köszönet illeti mindkét csapatot, köztük az ifjakat és a kutyust is. Ilyen emberek kellenek Sopronba! Legközelebb ki kell vonultatni a felső tagozatosokat, középiskolásokat, egyetemistákat is, meg aki közmunkával akarja kiváltani a büntetését, ill. Kőhidáról a rendesebb fogvatartottakat is.”
 • 1. a90 2012. április 16. 16:36
  „Nagyon jó kezdeményezés! Remélem még lesz ilyen, szívesen részt vennék.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két soproni fiatalra még szavazhatunk

Két soproni fiatal továbbjutott, ketten pedig közönségszavazás útján léphetnek tovább a P@dtársat… Tovább olvasom