Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

A kórház átveszi a központi labort

Sopron - A FutureLab Kft.-vel a soproni kórház már két hónappal ezelőtt felmondta a megkötött szerződést. A labor október elsejétől biztosan átkerül az intézményhez.

A soproni Erzsébet-kórházban működő központi labor ügyével a csütörtöki képviselő-testületi ülés is foglalkozott. A képviselők úgy döntöttek, hogy a kórház alkalmazotti létszáma 35 fővel bővül. A közgyűlési előterjesztésben szerepel: ˝A 2008. februári közgyűlésen határozott úgy a testület, hogy az oktató kórház főigazgatója kezdjen tárgyalásokat az üzemeltetési szerződés felmondásáról, a központi laboratórium intézményi működtetésbe történő visszavételéről. A tárgyalás eredményeként a felek megegyeztek abban, hogy a központi laboratórium 2009. október 1. napjától kezdődően mint önálló osztály az oktató kórház keretein belül működik tovább.˝

Dr. Pesti László, a FutureLab Kft. ügyvezető igazgatója viszont azt állítja, a szerződés hivatalos okiratok hiányában még nincs felbontva. – A labornak jelenleg nem harmincöt alkalmazottja van, hanem huszonnyolc – tette hozzá Pesti László. – Eddig is kifogástalanul láttuk el a laborfeladatokat. Mögöttünk áll egy országos hálózat, amelynek része a központi immunkémiai és mikrobiológiai labor, így a kis mintaszámú és hosszú átfutású vizsgálatokat gazdaságosan tudjuk elvégezni. A kórház sem rövid, sem hosszú távon nem tudja olcsóbban üzemeltetni a labort, mint a FutureLab, mert a ˝mindent egy helyen˝ igen költséges modell.

Pesti László hozzátette: a FutureLab nem tervezte a munkatársak elbocsátását, ez nem felel meg a valóságnak.

– Az eredeti megállapodás rögzíti, hogy a szerződés indoklás nélkül, két hónapos határidővel bármikor felbontható – mondta el Tiborcz Sándor, a kórház gazdasági igazgatója. – Az intézmény vezetése ezt időben megtette, minden pontot betartottunk. Október elsejétől a központi laboratórium a kórházon belül működik tovább, hiszen erről már közgyűlési határozat is született. A törvény minden egyes tevékenység biztonságos ellátásához meghatározza a minimális létszámot. A labor esetében ez harmincöt fő. A FutureLab Kft. egyes diagnosztikai vizsgálatokat más laborban végzett el. Ezek most ismét egy helyen, Sopronban lesznek, ez indokolta az újabb alkalmazottak felvételét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem költöznének a városba

Pinnye - Időről időre felmerül a kérdés, hol szebb, olcsóbb, jobb az élet: falun vagy városban? Tovább olvasom