Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek Sopronban

Szupper Róbert személyes visszaemlékezése hiteles és megrázó volt, amit történeteket, átélt eseményeket elevenített fel.


 Az emlékezéskor nem csak a kegyeletünket rójuk le az áldozatok előtt, hanem mi  magunk is erkölcsi erőt meríthetünk a mártírjaink életéből. Nem leszünk hajlandók eltűrni a diktátumot, a megaláztatást, a becsapást, nemzetünk kirablását, az arcunkba vágott hazugságokat, az erkölcsi rendünk és hagyományaink felforgatását sem ma, sem a jövőben bármikor! - Soha többé! - fogalmazott Sopron polgármestere - tudósít a sopron.hu.

Fotó: Tóth Zsombor
Fotó: Tóth Zsombor

 
A polgármesteri köszöntőt követően a 78 éves Szupper Róbert kortanúként osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Személyes visszaemlékezése hiteles és megrázó volt, amint történeteket, személyes átélt eseményeket elevenített fel.

Fiatalkorát, majd későbbi életét, munkáját is alapvetően meghatározta az, hogy a rendszer szemében megbélyegzettnek számított. (Életútjának momemntumaiból tartott beszámolójából hamarosan idézünk.)
Előadása végén így fogalmazott: A legvidámabb barakk azért nem volt számomra oly vidám. A gyakran visszatérő félelemérzet, a megaláztatás lelkileg felemésztette az embert.

A teljes írás itt érhető el >>

 Sopronban 2006-ot követően Szántó Róbert és Fennesz Rezső az 1919-es vörösterror soproni áldozatainak sírjánál emlékeztek mindazokra az áldozatokra és mártírokra, akiket az embertelen politikai rezsim pusztított el, vagy nyomorított meg. További részletek itt érhetők el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni Aréna: elmarad a fejlesztés?

Sopron egylőre nem szerez többségi tulajdont a társaságban. Emiatt az Aréna fejlesztése is meghiúsulhat. Tovább olvasom