Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A kistelepülések is megérzik az elvonásokat

A jövő évi költségvetésben tervezett, önkormányzatokat érintő 120 milliárdos elvonás fele a kistelepülési önkormányzatokat érinti.


Sopronban tartja a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége őszi közgyűlését. A fő témák értelemszerűen a jövő évi költségvetés, és a településeket érintő elvonás. Szerdán elhangzott, a tervezett 120 milliárd forintos elvonás fele a kistelepüléseket érinti. Ez pedig azzal jár, hogy elmaradnak a fejlesztések, a falvak, mivel nem tudják biztosítani az önerőt, kevesebb uniós pályázaton vehetnek részt. Kevesebb pénz jut az oktatásra, a sportra, a kultúrára.

A szövetség, a társ szervezetekkel közösen felvetették, az önkormányzati választási ciklust öt, vagy hat ébre tolják ki. A kormányzat vizsgálja felül az települések finanszírozási rendszerét, és amennyiben lehetséges, vegyen át olyan állami feladatokat, amelyek most az önkormányzatokhoz tartoznak. Szorgalmazzák továbbá azt is, hogy hozzanak létre egy olyan önkormányzatokat is képviselő szervezetet, amely dönt az állami vagyontárgyak helyi hasznosításáról.

Olvasóink írták

  • 1. peskaneo 2009. október 15. 10:02
    „Nem kell annyi képviselő az önkormányzatokba, és nem is kellene nekik annyi fizetés. A megyei önkormányzatokat pedig meg kellene szüntetni. Mindjárt lenne több százmilliárd Ft....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két körözöttet fogtak el Sopronban

A pápai férfit adócsalás, a miskolcit kábítószerrel való visszaélés miatt keresték. Tovább olvasom